Емблемата на родната естрадна музика Ани Павлова, изпяла вечния шлагер

...
Емблемата на родната естрадна музика Ани Павлова, изпяла вечния шлагер
Коментари Харесай

Тежък удар от съдбата за певицата, изпяла една от най-големите български песни – Ани Павлова

Емблемата на родната естрадна музика Ани Павлова, изпяла безконечния шлагер „ Пътнико мил, пътнико млад “, живее в чужбина, откакто е била покосена от инсулт.
В последните години за нея се чуваха много неприятни клюки, че се е редила постоянно на опашки за безвъзмезден обяд в центъра на София дружно с бездомници и извънредно небогати хора. Преди това пък имаше информация, че е чистила входове на блокове в столицата против алегорично възнаграждение, с цел да се устоя.
Нейни близки от естрадните среди споделят, че все още тя живее при единствената си щерка в странство. След като наскоро получила инсулт, дъщеря ѝ я взела да я гледа при себе си. 90-годишната певица се възстановила от мозъчния удар и била добре. Не желала обаче никакви медийни изяви и не поддържала контакт с съвсем никого от тогавашните си другари в естрадата, написа „ Ретро “.
Финансовите проблеми на Ани Павлова почнали още през 90-те години на предишния век, когато се говореше, че била излъгана посредством финансова пирамида и изгубила безусловно всичките си пари. После познати на звездата от социализма споделиха, че имала незначително ниска пенсия и по тази причина припечелвала някой лев като чистачка на входове на столични кооперации, до момента в който към момента била по-здрава, с цел да може да оцелява.
Павлова става фамозна с патриотичния шлагер „ Нашата блага родна страна “, разгласен за „ Мелодия на годината “ за 1972 година Носителката на наградата „ Заслужил актьор “ пее до началото на 90-те години, след което се скрива от светлината на прожекторите.
Последното изявление, обещано от изпълнителката на патриотичния рефрен „ Пътнико мил “, е през 1996 година Оттогава тя изпада в забвение. През 2021 година Министерството на културата излъчи парични награди за именити артисти, създатели и музиканти от „ Златният Орфей “ и естрадата, които те да получават в период от 3 години. Името на Ани Павлова се появи във второ, разширено издание на листата с отличените, само че то не мина утвърждение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР