Емблемата на френския шансон Шарл Азнавур беше погребан днес на

...
Емблемата на френския шансон Шарл Азнавур беше погребан днес на
Коментари Харесай

Шарл Азнавур беше погребан в семейната гробница близо до Париж

Емблемата на френския шансон Шарл Азнавур беше заровен през днешния ден на гробището в Монфор л`Амори в департамент Ивлин югозападно от Париж. Преди погребението се състоя панихида в арменската черква " Йоан Кръстител " в града, покрай бул. " Шанз Елизе ". На церемонията не бяха позволени публицисти, а единствено родственици и най-близки другари на Шарл Азнавур, както и арменският президент Армен Саркисян и премиера Никол Пашинян.

 © Българска телеграфна агенция
Знаменитият артист ще почива в издигнатата през 1992 година фамилна гробница до родителите и сина си Патрик, отишъл си единствено на 25 години.

Последните години от живота на проучтия артист и създател на песни минаха покрай Монфор л`Амори, в остаряло нормандско имение с 28 стаи, една от които превърната в звукозаписно студио.

В Армения през днешния ден е ден на печал. Знамената в страната са спуснати на половина, а църквите отслужват заупокойни литургии в памет на изпълнителя.

Шарл Азнавур, който смяташе да живее 100 години, се завърна на сцената през септември с два концерта в Япония. Следващата седмица той планираше да пътува до родната си Армения с френския президент Еманюел Макрон за срещата на върха на Международната организация на франкофонията.
 Франция се елементарни с легендата Шарл Азнавур Франция се елементарни с легендата Шарл Азнавур
Франция се сбогува с Шарл Азнавур, който умря тази седмица на 94 години. Траурната гала беше в Дома на инвалидите в Париж, където е заровен На...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР