Емануил Богоев постигна първата победа за България във втория състезателен

...
Емануил Богоев постигна първата победа за България във втория състезателен
Коментари Харесай

Емануил Богоев постигна първата победа за България във втория на Странджа

Емануил Богоев реализира първата победа за България във втория спортен ден от шампионата по бокс "Странджа " в столичната зала "София ". По-рано през днешния ден загуби при дамите претърпяха Мартина Маринова и Аслъхан Мехмедова.

Въпреки че беше осъден с 1 точка за нечисти удари, той въпреки всичко съумя да убеди съдиите в превъзходството си на кръга против индиеца Гаурав Бидхури, който е медалист от международното състезание в категория до 56 кг и се завръща на кръга след травма. Съдиите отсъдиха 29-27, 29-27, 27-29, 28-28, 28-28 и с 2-1 гласа Богоев завоюва.

Във втория кръг българинът ще се изправи против турчина Батухан Чифтчи на 16 февруари в следобедната сесия, която стартира в 15:00 часа. Първият рунд бе относително равносилен, само че няколко пъти десните крошета и кросове на индиеца попадаха чисто, до момента в който Богоев имаше повече проблеми да запише точни попадения.

Българинът опитваше да изкачва за контраатаки и това му се получи надалеч по-успешно при започване на втория рунд, само че за негово страдание горната част на дясната му обувка се скъса. Тя беше залепена със скоч, което водеше до заплаха от пързаляне и в реалност двамата бойци два пъти се озоваха на земята след загуба на равновесие.

Индиецът още веднъж пласира положителни попадения с дясно кроше, само че и Богоев не му остана задължен и бе много по-активен, спрямо предходната част. Обувките създаваха дискомфорт на българина и в третия рунд, в който пък двамата записаха огромен брой чисти попадения и правеха положителни замени, а реферът на кръга наказа с 1 точка Богоев за удари зад тила.

В последните секунди двамата продължиха да разменят тежки десни крошета, преди финалният гонг да спре дуела. Впоследствие се оказа, че даже с наказването от 1 точка българинът е спечелил по точки. Емануил Богоев е бронзов медалист от Европейското състезание за юноши в Анапа през 2013 година. Той е от Благоевград и тренира там, само че организира занимания и с Борислав Бояджиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР