Ема Стоун най-вероятно ще се конкурира с Лили Гладстоун за

...
Ема Стоун най-вероятно ще се конкурира с Лили Гладстоун за
Коментари Харесай

Сред фаворитите за наградите Оскар е Барбенхаймер

Ема Стоун най-вероятно ще се конкурира с Лили Гладстоун за премията за най-хубава актриса
Претендентите за тазгодишните награди " Оскар " ще бъдат оповестени във вторник и в случай че Холивуд чака куп номинации за дуото, станало известно като " Барбенхаймер ", то френското кино чака със спотаен мирис номинации за " Анатомия на едно рухване ", оповестиха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

" Барби " и " Опенхаймер ", тежката артилерия на бокс-офиса, с общи доходи от 2,4 милиарда щатски $, може да се окажат кандидати за дузина от статуетките, в това число " Оскар " за най-хубав филм.  " Това продължава да е тяхната година и чакаме да преобладават на номинациите ", сподели Пийт Хамънд, колумнист за профилираното издание " Дедлайн ", предава Агенция Франс Прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Отличеният с пет награди " Златен глобус " портрет на бащата на атомната бомба, основан от режисьора Кристофър Нолан, е със мощни позиции за премиите " Оскар ". Филмът за изрусената кукла и запознанството й с женомразството в действителния живот на режисьорката Грета Гъруиг от своя страна желае да потвърди, че може да трансформира триумфа си и в холивудско злато.  " Като цяло комедиите са в по-неблагоприятна позиция спрямо малко по-сериозните филми ", обобщи Хамънд. В света на " Барбенхаймер ", " Опенхаймер " явно има преимущество, тъй като има съществени герои, добави той.

Звездите на двата кино лентата - Килиън Мърфи като Робърт Опенхаймер и Марго Роби като съвършената кукла, наподобяват като неизбежни претенденти за водещите актьорски награди, също като сътрудниците си Робърт Дауни младши и Райън Гослинг в поддържащите функции.

Освен двата блокбастъра, " наподобява елементарно да се предскаже " кои ще са другите кандидати за най-хубав филм на годината съгласно Хамънд. Очаква се това да са историческата фреска на Мартин Скорсезе " Убийците на цветната луна ", " Клети създания ", отличен към този момент от кинофестивала във Венеция, вълнуващата коледна приказка за възрастни " Зимна почивка " (Winter Break) и " Маестро ", биография на Ленард Бърнстейн с режисьор Брадли Купър, който извършва и основната роля.

Носителят на " Златна палма " от Кан, френският " Анатомия на едно рухване ", също се чака да се включи в конкуренцията. Филмът, почетен и с две награди " Златен глобус " при започване на януари, може да бъде номиниран и в категориите за най-хубав сюжет и за най-хубава актриса с помощта на гения на Сандра Хюлер. Тя играе в другия мощен кандидат " Зона на интерес ". " Анатомия на едно рухване " няма да може да взе участие в конкуренцията за най-хубав задграничен филм. За нея Франция номинира " Страстта на Доден Буфан ".

В конкуренцията н най-хубав филм може да попаднат три продукции, режисирани от дами - " Анатомия на едно рухване " на Жюстин Трие, " Барби " на Грета Гъруиг и " Минали животи ", дебютът на южнокорейско-канадската режисьорка Селин Сон. В 95-годишната история на премиите " Оскар " единствено 19 кино лентата, режисирани от дами, са били номинирани за най-хубав филм.

" Тази година може да е доста значима за дамите в конкуренцията за най-хубав филм ", каза Хамънд. В категорията за най-хубав режисьор, измежду мощната мъжка конкуренция на Кристофър Нолан, Мартин Скорсезе и Брадли Купър, Грета Гъруиг и Жюстин Трие имат мощни шансове за номинация.

За премията за най-хубава актриса най-вероятно Ема Стоун ( " Клети създания " ) ще се конкурира с Лили Гладстоун ( " Убийците на цветната луна " ). Леонардо Ди Каприо може би ще отпадне като кандидат за категорията най-хубав артист поради мощната конкуренция, където с изключение на Килиън Мърфи и Брадли Купър, евентуално ще бъдат номинирани Пол Джиамати (Winter Break) и Джефри Райт ( " Американска литература " ).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР