ЕМА, регулаторният орган на ЕС за лекарствата не желае в

...
ЕМА, регулаторният орган на ЕС за лекарствата не желае в
Коментари Харесай

ЕМА: Не смесвайте проститутките и лекарствата

ЕМА, регулаторният орган на Европейски Съюз за медикаментите не желае в съседство да има обществен дом

" Не е нужно да светвате алената лампа. "

Това не е просто текстът на шлагер на " The Police ". Това е и посланието, което Европейската организация по медикаментите (ЕМА) насочва към управляващите в Амстердам, които обмислят да реалокират квартала на алените фенери в същия квартал, в който се намира и регулаторът на медикаментите, предава БГНЕС.

 

Общината желае да почисти центъра на града, като затвори известната сбирка от витрини, от които секс работничките притеглят клиенти. Тя възнамерява да ги реалокира на място, по-близо до периферията на града, в комплекс, благозвучно наименуван " сексуален център ".

Проблемът, доказан от един от представителите на ЕМА пред Politico, се състои в това, че две от трите обсъждани места са наоколо до конгресния център RAI Амстердам, където се намира седалището на регулатора. И въпреки че органът на Европейски Съюз може да дава отговор за регулирането на виаграта, той не желае безусловно да бъде вкаран в центъра на действието.

ЕМА е " мощно обезпокоена, че това ще сътвори проблеми с сигурността, сигурността и неудобствата " за нейните чиновници, както и за посетителите, съобщи неин представител в писмен отговор на молба за коментар. Говорителят цитира опасения, свързани с търговията с опиати, пиянството и нарушаването на публичния ред.

 

Регулаторът напусна Лондон и се насочи към Амстердам след гласуването за Брекзит. Сега той твърди, че нидерландските управляващи не извършват своята част от договорката.

" Безопасността и сигурността също бяха основни условия за критериите за избор на новото място за ЕМА по време на процеса на пренасяне на Агенцията ", съобщи представителят.

Градът организира публично допитване по отношение на преместването, като решението се чака да бъде взето през есента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР