Ема Радукану заяви, че макар до момента да няма никакъв

...
Ема Радукану заяви, че макар до момента да няма никакъв
Коментари Харесай

Радукану: Нямам опит на клей, но очаквам Щутгарт с нетърпение


Ема Радукану съобщи, че въпреки досега да няма никакъв опит на клей, чака с неспокойствие идния WTA 500 шампионат в Щутгарт. Шампионката на US Open даде изявление за уеб страницата на Porsche, като показа упованията си за конкуренцията в Германия и разкри какво съгласно нея е общото сред тениса и моторните спортове.

„Все още си припомням първото ми идване в Германия. Измокрих се цялата във фонтаните пред катедралата в Кьолн по време на една екскурзия в долината на Рейн. След това участвах в шампионат за девойки в Дюрен, а през 2017 година играх в Хамбург. Имам доста хубави мемоари от Германия и се надявам да основа още такива“ – показа британката.

За Радукану идната конкуренция в Щутгарт ще бъде нейният първи шампионат на клей, откогато е част от Тура. Тийнейджърката чака това да е голямо предизвикателство за нея, само че все пак е стимулирана да стигне надалеч в конкуренцията.

„Много съм разчувствана, че ще играя на първия си WTA шампионат на клей и е ужасно, че това ще се случи в Щутгарт. Още от дребна проследявам с интерес този шампионат. Първото, което ми направи усещане, е че победителката печели Porsche. Това е нещо неповторимо и по тази причина се запечата в съзнанието ми. Откакто съм част от Тура съм чувала доста положителни неща за този шампионат. Знам, че е един от най-популярните шампионати в календара, което не е изключително изненадващо. В последна сметка, кой не би желал чисто ново Porsche“ – разяснява с усмивка първата ракета на Англия.

„Турнирът в Щутгарт ще бъде голямо предизвикателство, само че за късото време, откогато съм в Тура, към този момент съм побеждавала някои от участничките, тъй че съм оптимистично настроена. Много съм стимулирана да запиша нови победи против някои от най-хубавите тенисистки в света, изключително на клей. Не разполагам с никакъв опит на тази настилка, защото във Англия няма клей кортове. Сезонът на клей обаче е доста забавно предизвикателство, което чакам с нетърпение“ – добави международната №12.

Радукану разяснява и пристрастеността си към моторните спортове и разкри кое съгласно нея е общото сред тях и тениса.

„Започнах да карам картинг на 6-годишна възраст и това ме накара да се усещам друга от другите деца, само че по прекрасен метод. Бях готина. Забавлявах се на пистата, а в това време уменията ми се усъвършенстваха и ставах все по-уверена. Години по-късно замених картинга с мото крос, което също бе ужасно преживяване. В моторните спортове би трябвало непрекъснато да се усъвършенстваш и това е общото с тениса. Както на корта, по този начин и на пистата би трябвало непрекъснато да си съсредоточен и да се адаптираш към най-различни обстановки. В тениса обаче следствията от грешките надалеч не са толквоа пагубни“ – приключи британката.

Турнирът в Щутгарт ще се организира от 18 до 24 април, като с изключение на Радукану присъединяване са декларирали още Ига Швьонтек, Мария Сакари, Барбора Крейчикова, Арина Сабаленка, Паула Бадоса, Анет Контавейт и Онс Жабур.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР