Ема Попова е директор Публичен сектор Централна и Източна Европа

...
Ема Попова е директор Публичен сектор Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

Майкрософт се ангажира до 2030-а да сведе до нула въглеродните емисии и отпадъците


Ема Попова е шеф " Публичен бранш Централна и Източна Европа " на " Майкрософт " и има пристрастеност към цифровата промяна и културния напредък посредством технологията. Тя има повече от 20 години опит в региона на осведомителните технологии в доста и разнообразни индустриални сегменти и географски райони, продажбата на решения, ръководството на взаимоотношенията с сътрудници, плановете за промяна, ръководството на марката и тактиката за излизане на пазара.

Според Вас кои са най-големите провокации пред устойчивостта през днешния ден и по какъв начин Майкрософт се оправя с тях?

Устойчивостта през днешния ден е изправена пред голям брой провокации, а изменението на климата е един от най-належащите проблеми, който изисква промяна в метода, по който произвеждаме и използваме сила. Както демонстрира новото ни проучване, Доклад за екологична устойчивост*, миналата 2022 година беше шестата най-гореща в историята. Екстремните метеорологични условия предизвикаха опустошителни суши, горски пожари, апетит, наводнения и горещи талази с тревожна периодичност. Усетихме резултатите от изменението на климата както в никакъв случай до момента, а със стоплянето на планетата ще продължим да виждаме и усещаме отрицателните последствия за екосистемите и общностите по света.

Въпреки икономическите насрещни ветрове обаче, самодейностите за стабилно развиване могат да обезпечат бърза възвращаемост за бизнеса и планетата, създавайки спомагателни тласъци за деяние. Това може да се реализира благодарение на цифрови нововъведения, които да оказват помощ на организациите да понижат потреблението на сила, да лимитират пътуванията, да употребяват ресурсите по-ефективно и да вземат по-интелигентни, стъпващи на данни решения, като всяко от тези дейности има капацитет да способства за намаляването на разноските и излъчванията.

Майкрософт се ангажира до 2030 година да сведе до нула въглеродните излъчвания и отпадъците, които компанията генерира, да реализира положително** ползване на вода, както и да компенсира всички излъчвания на парникови газове, генерирани от основаването ни до 2050 година Компанията влага във възобновима сила, като предизвиква устойчивостта във веригата за доставки и понижава въглеродния отпечатък на своите артикули. Достъпът до чиста сила придобива приобщаващ и обективен темперамент, което е от изгода за обществото. Майкрософт осъзнава неотложността на предизвикването на устойчивостта и възприема повсеместен метод за справяне с него — а посредством поощряване на устойчивостта и потребление на цифровите нововъведения за реализиране на прогрес, оказва помощ за основаването на по-устойчиво бъдеще за всички.

Как цифровите нововъведения могат да повлияят на устойчивостта?

Цифровите нововъведения могат да окажат доста влияние върху устойчивостта, като разрешат на организациите да употребяват ресурсите по-ефективно, да понижат въглеродния си отпечатък и да вземат учредени на данни решения за поощряване на устойчиви практики. Майкрософт осъзнава капацитета на цифровите нововъведения за поощряване на устойчивостта и играе дейна роля в стимулирането на позитивната смяна. Компанията създава новаторски решения, като да вземем за пример основани в облака принадлежности, които оказват помощ на фирмите да следят и понижават въздействието си върху околната среда.

Решението Cloud for Sustainability оказва помощ на клиентите да подобрят бизнес процесите, да понижат въздействието на активността си върху околната среда, да разпознават опциите за устойчива ИТ инфраструктура, да основат по-екологични вериги за основаване на стойност и да автоматизират отчитането и докладването на въглеродните излъчвания. То сплотява опциите за екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG) на цялото облачно портфолио на Майкрософт с решения от световната им екосистема от сътрудници. Предоставя ни опция да възприемем отдалечената работа, с цел да понижим времето, разноските и излъчванията, свързани със служебните пътувания. Цифровите технологии разрешават на чиновниците да работят и да си сътрудничат дейно от всяко място. Тъй като съумяваме да реализираме от ден на ден от разстояние, можем да понижим доста разноските за бизнес пътувания и обвързваните с тях излъчвания, като в същото време подобрим продуктивността.

Разполагаме с технологии, само че имаме ли задоволително квалифицирана работна ръка, която да ги употребява?

Налице е възходящо разминаване сред потребностите от работна мощ в региона на устойчивото развиване и съществуването на квалифицирани фрагменти и доста компании вкарват вътрешни стратегии за преквалификация, с цел да се оправят с този проблем. Недостигът на умения се отнася до неналичието на експертен опит и познания в разнообразни области, свързани с устойчивото развиване, в това число на профилирани знания в характерни тематични области, и по-широкообхватно познаване на въпросите на устойчивото развиване и обвързваните с климата области на науката. Осъзнавайки значимостта на превъзмогването на този дефицит, Майкрософт работи с сътрудници за създаването и шерването на образователни материали в региона на устойчивостта. Това включва образования в LinkedIn, Център за образование по резистентност на Майкрософт, както и запаси за образование и узаконяване за механически екипи.

Майкрософт също по този начин си партнира с неправителствени организации, с цел да обезпечи поддръжка на работещите посредством образования в региона на устойчивостта, като основава нови образователни стратегии и материали за образование на възпитаници от началните и междинните учебни заведения и предлага на практика опит. Тези начинания се основават на разбирането, че въпреки технологията да е главен инструмент за постигането на резистентност, преходът към по-устойчиво бъдеще ще бъде сбъднат от хората, които имат нужните познания и умения. Инвестирайки в образованието и образованието в региона на устойчивото развиване, Майкрософт освен способства за развиването на по-устойчива работна мощ, само че и оказва помощ за построяването на по-устойчив свят.

Как могат да бъдат насърчени фирмите да възприемат по-устойчиви практики и да реализират задачите си за резистентност?

Важно е да се мерят и схващат главните действия на компанията, да се слагат амбициозни цели и устойчивостта да се интегрира в тактиката на компанията. Вярваме, че софтуерният бранш разполага с голяма опция да усъвършенства метода, по който управляваме естествените запаси. През 2017 година стартирахме програмата на Майкрософт " Изкуствен разсъдък за Земята ", с цел да предоставим облачните технологии и технологиите за изкуствен интелект на водещи международни еколози и експерти по технологии за запазване на околната среда, както и на организации от целия свят, работещи за опазването на нашата планета.

Програмата усилва достъпа до технологиите за изкуствен интелект посредством безплатни средства и обезпечава образование в региона на облачните технологии и изкуствения разсъдък, с цел да насърчи съдействието в нашата общественост, и да подтиква нововъведенията посредством проучвания и стратегически партньорства. До момента сме дали опция на многочислени организации допълнително от 100 страни по света да работят върху екологични нововъведения, които задават нови стандарти. Необходимо е да се съчетаят познания от региона на науката, технологиите, инженерните науки и математиката (STEM) със познания от други сфери, бизнес прозорливост, потребление на данни и цифрови технологии.

Необходимо е също по този начин работодателите да усъвършенстват и надграждат знанията на своите чиновници. За да поддържа тези старания, Майкрософт, дружно със своите сътрудници, работи върху създаването и шерването на образователни материали за резистентност. Те включват раздели с фокус върху устойчивостта в LinkedIn Learning, които са налични в Центъра за образование по резистентност на Майкрософт. Най-значимият принос на компанията за понижаване на въглеродния отпечатък е освен постигането на личните цели за резистентност на компанията, само че и подпомагането на клиентите и сътрудниците ни по света да понижат своя екологичен отпечатък посредством технологии, нововъведения и съдействие.

Какъв съвет бихте дали на други работодатели, които желаят да интегрират устойчивото развиване в своята активност и корпоративна просвета?

Започнете с ясна визия и цели. Определете визията и задачите на вашата организация за резистентност и се уверете, че те са в сходство с цялостната задача и с полезностите на компанията. Това ще ви помогне да създадете пътна карта за консолидиране на устойчивостта във вашата активност и корпоративна просвета. Също по този начин е значимо да ангажирате и образовате чиновниците по въпросите на устойчивостта, да им осигурите образование и запаси, които да им оказват помощ да интегрират устойчивостта в ежедневната си работа, и да ги насърчите да бъдат първенци по резистентност в своите общности. Освен това партньорството с други организации и заинтригувани страни за шерване на най-хубави практики и стимулиране на групови дейности може да помогне за ускорение на напредъка към по-устойчиво бъдеще. И най-после, бих желала да подчертая, че устойчивостта не е еднократна самодейност, а непрекъснато пътешестване, което изисква непрекъсната ангажираност и нововъведения.

*  

** " Положителното " ползване в региони, в които има дефицит на вода, цели да понижи потреблението на вода и да компенсира употребяваните водни запаси. Целта не е да се употребява минимално количество вода, а да се сведат до най-малко негативните въздействия, свързани с потреблението на вода, и да се предотврати в допълнение привършване на водните ресурси 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР