Съпругата на Ел Чапо трябва да бъде освободена от американски затвор днес

...
Ема Коронел Айспуро, съпругата на мексиканския наркобарон Хоакин Ел Чапо“
Коментари Харесай

Ема Коронел Айспуро, съпругата на мексиканския наркобарон Хоакин „Ел Чапо“ Гузман, ще бъде освободена от американски затвор в сряда, съобщиха официални лица.

Коронел беше осъдена на три години затвор през ноември 2021 г., след като се призна за виновна по обвинения в трафик на наркотици и пране на пари, свързани с наркоимперията на нейния съпруг. Нейната присъда също включва четири години контролирано освобождаване и конфискация на 1,5 милиона долара.

Присъдата на Ел Чапо 0717 Кристин Корнел

„От съображения за поверителност, безопасност и сигурност не разработваме конкретни планове за освобождаване“, каза говорител на Федералното бюро на затворите пред CNN.

Коронел е бил държан в жилищно съоръжение за повторно влизане в Лонг Бийч, Калифорния, според локатора на затворниците на затворническо бюро.

По време на произнасянето на присъдата Коронел, която има двойно американско-мексиканско гражданство, изрази дълбоко разкаяние за участието си в Гузман и картела Синалоа и вредата, която може да е причинила.

Гузман, който два пъти избяга от затвора в Мексико, излежава доживотна присъда в затвора Supermax в Колорадо, след като беше осъден през 2019 г. за участие в престъпно предприятие, трафик на наркотици и обвинения в огнестрелни оръжия.

 ФАЙЛ - Този кадър от 17 октомври 2019 г. от видео, предоставено от мексиканското правителство, показва Овидио Гузман Лопес в момента на задържането му в Кулиакан, Мексико. Мексиканските сили за сигурност бяха принудени да освободят сина на лидера на картела Синалоа Хоакин "Ел Чапо" Гузман този ден, след като неговите въоръжени лица стреляха по западния град Кулиакан. (CEPROPIE чрез AP файл) ФАЙЛ - Този кадър от 17 октомври 2019 г. от видео, предоставено от мексиканското правителство, показва Овидио Гузман Лопес в момента на задържането му в Кулиакан, Мексико. Мексиканските сили за сигурност бяха принудени да освободят сина на лидера на картела Синалоа Хоакин "Ел Чапо" Гузман този ден, след като неговите въоръжени лица стреляха по западния град Кулиакан. (CEPROPIE чрез AP файл) Cepropie/AP

Прокурорите го нарекоха "безмилостен и кръвожаден лидер" на картела Синалоа.

Членове на картела, който все още действа, бяха санкционирани от администрацията на Байдън през февруари за участието им в незаконната и смъртоносна търговия с фентанил и метамфетамин, казаха американски служители.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР