Елитните части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) - Силите

...
Елитните части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) - Силите
Коментари Харесай

Руските власти: Спецчастите на Киев под ръководството на британци готвят щурм на Запорожката АЕЦ

Елитните елементи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) - Силите за специфични интервенции, се приготвят под управлението на английски съветници за взлом и завладяване на Запорожката АЕЦ. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов.

" Постоянно вървят учения и бойно стиковане на елитните елементи на Зеленски за форсиране на река Днепър, стоварване на десант, заемане на плацдарм и завладяване на огромен обект от енергетическата конструкция. Става въпрос за Запорожката АЕЦ, няма подозрения в това ", съобщи Рогов.

Според него в ученията вземат участие групи с бройка от 100 до 110 души. " Бойното им стиковане е на положително равнище. Те са упражнявали във Англия по няколко месеца и даже половин година ", осведоми той.

Според Рогов ученията се организират по горното течение на Днепър, над Днепровската Водноелектрическа централа, в това число край популации пункт Волноандреевка.

" Показателно е, че при ученията се употребяват освен стрелково оръжие, противотанкови управляеми снаряди (ПТУР), портативни зенитно-ракетни комплекси (ПЗРК), само че и ударни дронове " Байрактар ТБ-2 ". Това демонстрира, че от тяхна страна върви планомерна и систематична подготовка, резултатите от която, притеснявам се, ще забележим в скорошно бъдеще. И прострелването на територията към Енергодар, в частност селата Ивановка и Балка, най-вероятно е част от отработваното форсиране на Днепър и стоварвавето на десант ", съобщи Рогов.

Според него, за провеждането на интервенцията са готови няколко десетки самоходни понтона, чиято скорост по вода може да доближи 20 км/ч.

Русия завзе Запорожката АЕЦ при започване на март, малко откакто нахлу в Украйна. Оттогава Москва и Киев взаимно се упрекват в обстрелване на обекта, което поражда заплаха от нуклеарно злополучие.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР