Елитен наш професор направи поредния си експертен коментар на ваксините

...
Елитен наш професор направи поредния си експертен коментар на ваксините
Коментари Харесай

Последно. Пазят ли ни ваксините от мутациите на вируса

Елитен наш професор направи следващия си експертен коментар на имунизациите срещу ковид.  " Ваксините ни пазят от новите разновидности на ковид ".

Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, цитирайки проф. Мира Кожухарова, консултант на министъра на опазването на здравето.

По думите й няма лекарствен препарат, няма ваксина, която да подсигурява 100 % успеваемост, само че всички тези медицински средства са високо ефикасни и безвредни.

Те ни дават късмет да не се разболеем или, в случай че това се случи, болестта да протече по-леко, е допълнила проф. Кожухарова. Поредна вълна на пандемията от COVID-19 ще има. Въпросът е какъв брой огромна ще бъде тя и това зависи от нас, каза още тя.

Страната ни продължава да бъде на последно място в Европейски Съюз по имунизация, което е доста тревожно, е коментирала проф. Кожухарова.

По думите на експерта " морално обвързване на работещите с възрастни хора, с хора с тежки хронични болести, като медицинския и обществен личен състав, е в случай че не са боледували досега, да се имунизират против COVID-19.

По този метод те понижават в доста огромна степен заплахата от болест както за себе си, по този начин и за хората, с които работят ", е показала още проф. Кожухарова.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР