Елитът на българските щанги, силните мъже на България, се събраха

...
Елитът на българските щанги, силните мъже на България, се събраха
Коментари Харесай

Хиляди изпратиха в последният му път железния Величко Чолаков

Елитът на българските щанги, мощните мъже на България, се събраха просълзени, с цел да изпратят Величко Чолаков. Смолян се елементарни през днешния ден с щангиста първенец, който умря ненадейно на 35-годишна възраст след кардиологични проблеми. Поклонението пред Величко Чолаков бе в Спортната зала в града.  
 Хиляди изпратиха в последният му път стоманения Величко Чолаков Dariknews.bg
За поклонението дойдоха заместник-министърът на  младежта и спорта Ваня Колева,  ръководството на Българската федерация по повдигане на тежести, Йорданка Благоева, треньори, спортисти, другари на щангиста, кметът Николай Мелемов, народни представители. В Смолян през днешния ден е разгласен ден на печал в памет на Величко Чолаков.

Почина щангистът Величко Чолаков-Железният

Исполинът с огромно положително сърце, първенецът, който гледаше с великодушна усмивка над дребните неща. Така го запомни Смолян. Спомените на другари, съидейници, съотборници и треньори повториха единомислещо една и съща фраза: „ извънредно добър човек ”.
 Хиляди изпратиха в последният му път стоманения Величко Чолаков Dariknews.bg
Ще го запомним като стоманения човек с огромното сърце,  необикновен българин, извънреден състезател, съобщи заместник- министър Ваня Колева.  Тя добави, че България загуби още един огромен състезател, който направи своя лична школа,  чрез която да се раждат още гении. Когато завърши един състезател, би трябвало да се обърне доста по-голямо внимание към неговото възобновяване, съобщи Йорданка Благоева.

Българските щанги изгубиха още един собствен воин

Изпращаме огромния Величко, човек с огромно сърце, който не е споделил неприятна дума, той обичаше всички, съобщи в словото си кметът на Смолян Николай Мелемов. " Смолян загуби един  голям мъж, предан на спорта и фамилията си. У него нямаше завист,  нямаше неприятно,  беше най-хубавият човек, който познавам ". Така го разказа Кристияна Колева, треньор по щанги.

Сбогуват се с Величко Чолаков в залата, където е проходил към огромния спорт

„ Най-добрият ми другар, фамилен другар, човек с огромно сърце, огромен човек, популярен човек! Тежко е, тежко е за Смолян, тежко е за България, тежко е за света. Във повдигането на тежести знаят Величко Чолаков. Спортистите-това са лицето на една нация, на една страна, без тях никой не знае къде сме. В света в случай че питате кой е Величко Чолаков може би доста хора ще ви отговорят кой е и ще ви кажат, че е българин “, разяснява пък Златан Ванев, някогашен народен играч по повдигане на тежести и треньор на Величко.
 Хиляди изпратиха в последният му път стоманения Величко Чолаков Dariknews.bg
 „ Цял свят скърби за едно положително момче, което се раздаваше за приятелите, на никой нищо неприятно не е направил. Тежко е, тъй като ми беше като дете, все едно нещо се откъсна от сърцето ми, не знам по какъв начин ще я карам по-нататък “, през сълзи разяснява Костадин Грозданов, персонален треньор на Величко Чолаков.

Бившият народен треньор Пламен Аспарухов ще запомни Чолаков, като огромен човек. „ С триумфите му ще го запомня, с гражданската му позиция, с това, че беше неповторим татко и брачен партньор. Остави доста мемоари, нека бъде образец на младото потомство “, разяснява Аспарухов.

Наш щангист се появи в британски учебник по физика (СНИМКА)
 
„ С най-хубаво възприятие ще го запомня, тъй като той беше човек за показ и с доста любов и доста обич ще го загатвам където и да е, че той беше доста добър и доста ухилен, и ние дано да бъдем такива “, разяснява пък националната певица Валя Балканска.

 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР