Елина Свитолина и Наоми Осака са първите четвъртфиналистки при жените

...
Елина Свитолина и Наоми Осака са първите четвъртфиналистки при жените
Коментари Харесай

Свитолина срещу Осака е първият четвъртфинал при дамите в Мелбърн

Елина Свитолина и Наоми Осака са първите четвъртфиналистки при дамите на Australian Open. Двете ще се изправят между тях в спор за място на полуфиналите, откакто реализираха сложни победи в три сета, надлежно против Мадисън Кийс и Анастасия Севастова.

Свитолина се наложи с 6:2, 1:6, 6:1 над Кийс в мач, който мина през няколко огромни обрата. Украинката обаче сподели здрави нерви в основните моменти и справедливо продължава напред.
“Много се веселя, че се оправих с напрежението в третия сет. Беше мъчно, тъй като слънцето блестеше в очите ми, само че все пак победих. И двете играхме добре. Мадисън беше съвсем безгрешна във втория сет, по тази причина трябваше и аз да повиша равнището на представянето си, с цел да имам шанс”, показа след дуела щастливата Свитолина.

Първата част мина при тотална доминация на украинката, която загуби единствено 7 точки на собствен сервис. Шестата сложена в схемата осъществя два пробива и всичко за нея вървеше отлично, само че Кийс последователно стартира да намира ударите си и във втория сет контролираше обстановката на корта. Американката взе пет следващи гейма и наниза 16 уинъра, с цел да прати мача в трети сет.

What's on @ElinaSvitolina's shoe?

Something that might get the crowd on her side #AusOpen pic.twitter.com/Df00rmqH7w
— #AusOpen (@AustralianOpen) 21 януари 2019 година Решителен се оказа траялият над 16 минути третия гейм, в който Кийс пропусна цели пет точки за пробив. Веднага по-късно самата тя беше пробита и самодейността мина на страната на Свитолина. До края украинката нямаше проблеми и към този момент чака конфликта с Осака.

Японката имаше сложна задача против Севастова, само че завоюва с 4:6, 6:3, 6:4 най-много с помощта на мощната си игра от главната линия. Поставената под №4 шампионка от US Open още веднъж трябваше да прави поврат. Тя позволи доста непредизвикани неточности и отстъпи в първия сет, само че по-късно стана по-агресивна и Севастова постоянно нямаше отговор за дълбоките й удари.

Welcome to the @AustralianOpen quarterfinals, @Naomi_Osaka_!

The reigning US Open champion defeats Anastasija Sevastova 4-6, 6-3, 6-4 --> https://t.co/UoKUWfR7W2 pic.twitter.com/kXYqR7aunC
— WTA (@WTA) 21 януари 2019 година Един пробив беше задоволителен на Осака за спечелването на втория сет, а в третия тя небрежно поведе с 2:0, само че изигра слаб шести гейм, в който позволи връщане на пробива. Японката бързо се активизира и направи рибрейк, след който нямаше какво да я спре по пътя към четвъртфиналите.

Мачът на “Род Лейвър Арина” продължи близо два часа, а Осака остави в статистиката 7 аса, 51 уинъра и 43 непредизвикани неточности.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР