Елиан Монов е на 18 години, от с. Хърлец –

...
Елиан Монов е на 18 години, от с. Хърлец –
Коментари Харесай

Момче от с. Хърлец разработи “Наръчник против скука”

Елиан Монов е на 18 години, от с. Хърлец – малко селце до атомната столица на България – град Козлодуй. Той е участник в Международната премия на херцога на Единбург – България, стратегия за личностно развиване, която приготвя младежите за бързо развиващия се свят, като им обезпечава уравновесена рамка, в която имат опция да развиват своите умения, да доброволстват и да спортуват. Чрез изпитаната ѝ методология те изградат своя самостоятелна стратегия, която следват в продължение на месеци. Днес в предизвикателната среда на физическа отдалеченост те приспособяват задачите и дейностите си в синхрон с рестриктивните мерки, запазвайки ги и в същото време предизвикателни и разрастващи.
Елиан взе участие в Наградата на равнище Бронз и по отношение на основната си цел в направление “Умения ” изготвя „ Наръчник срещу досада – благоприятни условия ONline и OFFline “, за младежи, които имат свободно време след отдалеченото учебно заведение и желаят да го влагат в нещо потребно за себе си, само че нямат концепция с какво да го оплътнят.
В началото на септември 2019 година Елиан пожелава да стане участник в Международната премия на херцога на Единбург и в границите на 6 месеца да реализира равнище Бронз, което е първото от трите равнища на програмата. Той споделя, че обмисля своята цел дълго, с цел да извлече максимума от направлението. Започва интензивно присъединяване и работа по дейностите през декември 2019 година Главната му цел е след 3 месеца да провежда интерактивна среща с най-малко 6 участници, чиято цел е да заключи резултатите от провеждането на “19-та Национална среща на младежките парламенти, април 2020 година, в град Козлодуй “.
“Понякога се случват събития, които трансформират нашите проекти и е належащо да създадем смяна, с цел да останат годни, както моята основна цел в Наградата. Това предизвикателство ме стимулира да се трансформира и приспособявам към сполучливо осъществяване по отношение на изискванията, в които съм. Да погледнем от положителната страна на обстановката – природата ни дава късмет да се пренасочим в вярната посока, в този момент имаме време за всичко, което сме отлагали! ” – споделя Елиан.
След като схваща за въведеното на 13 март изключително състояние плануваната интерактивната среща няма по какъв начин да се организира физически, поради епидемиологичната конюнктура в страната. Обмисля разнообразни разновидности и по този начин му хрумва концепцията – да провежда видео диалог на тематика „ Възможности от у дома – #ЩеСеСправимЗаедно “, в който да показва „ Наръчник срещу досада – благоприятни условия ONline и OFFline “ за младежите, които имат свободно време след отдалеченото учебно заведение и желаят да го влагат в нещо потребно за себе си. 
Сега задачата му е да показа събраните интерактивни действия от наръчника и да ги направи налични за от ден на ден младежи в България! 
Ако можем да обобщим, като се изключи че Елиан основава полза за други свои връстници посредством наръчника, през тази си активност се научaва както да реализира задачата си, по този начин и в случай че обстановката го постанова, да се приспособява и трансформира, тъй че да е съответен, потребен както за себе си, по този начин и за другите.

Наръчникът можете да изтеглите свободно от тук

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР