Елена Зайцева е най-известната жива билкарка в Европа. Тя познава

...
Елена Зайцева е най-известната жива билкарка в Европа. Тя познава
Коментари Харесай

Билката, която е навсякъде, цери от рак до високо кръвно

Елена Зайцева е най-известната жива билкарка в Европа. Тя познава повече от 1100 типа лечебни треви, с които цери всевъзможни заболявания.

Започва да се занимава с билки още в ранното си детство, едвам от 8-годишна възраст. За своите близо 100 години е обиколила даже най-недостъпните елементи на Русия, в това число и Алтай, Далечния изток, с цел да събира лековити треви. По покана на църкви и манастири в цялата страна обикаля, с цел да изнася беседи за билколечението. Водила е и обществени лекции за билките в Москва и други градове, в това число и пред висококвалифицирани медицински екипи и модерни учени, написа " Ретро ".
-->
Винаги съм казвала: „ Ако не желаете да боледувате, изкопайте си от градината най-малко един корен. Достатъчно ви е. Аз самата групирам 25 корена, само че не всички хора могат да го вършат, по тази причина и един ви стига “, доверява Зайцева.

Най-силни целебни свойства тя приписва на глухарчето. „ То е бурен. В началото на пролетта събирайте листата на глухарчето, накиснете ги два часа в солена вода, с цел да се извлече горчивината им, и си правете салата. От листата му ние варим чорба, а корените ги печем. Корените на глухарчето лекуват злокачествена анемия, рак на стомаха и черния дроб, инфектиране на лимфните възли, диатеза, артроза, артрит, деформираща остеохондроза, всички стави “, изяснява билкарката.

„ През есента, в случай че видите глухарче, което не е цъфнало и не е отдало всичките си мощ на цвета, изкопайте го. Глухарчето цъфти през април – май и тогава е моментът да си създадем хубава разходка измежду природата и да си наберем от тези слънчеви и цялостни с потребни субстанции цветове. За да си извършите мед, са ви нужни: 400 г цветове, без дръжките (4-5 шепи), на 1 л течност – 1 кг захар, 1 лимон, 1/2 ч. л. лимонтузу. Набраните цветове се заливат с към 1,5-1,8 литра студена вода.Прибавя се 1 лимон, нарязан на дребно, и сместа се слага на котлона. Вари се 10-15 минути. Оставя се да престои 12 часа и по-късно се прецежда през марля, като цветовете хубаво се изстискват. Течността се мери. На 1 литър запарка се прибавя 1 кг захар. Съдът се поставя на котлона и първоначално се вари на мощен огън, като след това се понижа. Медът се опитва с капка, капната върху паница. Ако капката не се разлива, значи медът е подготвен. Не се подвеждайте, като виждате, че консистенцията е по-рядка. След изстиването медът ще се сгъсти “, споделя рецептата си Зайцева.Минута, преди да се смъкна медът от котлона, се слага лимонтузу, добавя още тя. Медът се разсипва парещ в затоплени бурканчета и се обръща с капачката надолу, разкрива още тя.

 Манастирската билкарка баба Елена: „ Ако не искаш да те боли, откри тези 3 корена “ – това е тайната към здравето! - 365 Novini

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР