Елена Рибакина се превърна в първата представителка на Казахстан с

...
Елена Рибакина се превърна в първата представителка на Казахстан с
Коментари Харесай

Обещанието е спазено: Рибакина дари част от наградата си на Уимбълдън за 14 млади тенисистки

Елена Рибакина се трансформира в първата представителка на Казахстан с купа от Големия шлем, откакто през предходната година извървя целия път до трофея на Уимбълдън. Това донесе премия от 2 милиона паунда на Рибакина, която също така получи стабилен бонус от Казахстанската тенис федерация, само че тя се отхвърли от него и изиска тези пари да бъдат вложени в програмата на организацията за младежки състезатели.

Елена обаче не смяташе да стопира дотук и тогава даде обещание, че ще подари част от извоюваната сума на част от младите играчи в страната, за която се състезава. Изглежда шампионката държи на своята дума и преди броени дни е превела общо над 62 хиляди паунда за развиването на 14 тенисистки под 18-годишна възраст, а ето какво показа самата тя по въпроса:

" Наскоро още веднъж разисках тази тематика с федерацията, тъй като непрестанно пътувах и не можех да намеря нужното време, с цел да взема осведомено решение. Налага ми се непрекъснато да бъда отвън Казахстан и по тази причина не познавам толкоз добре младите ни тенисистки, само че в последна сметка бях осведомена с достиженията им и заделих средства за 14 от най-хубавите ни девойки. Самата аз получих голяма помощ от нашата федерация при започване на своята професионална кариера и това е добър метод да върна жеста, като по този начин желая да покажа на тези състезателки, че не са сами, тъй като знам какъв брой е мъчно началото. Надявам се те да усетят поддръжката зад себе си и в най-скоро време да се осъществят на най-високото равнище " - показа носителката на Трофея от Индиън Уелс.

Elena Rybakina Donates Money To The Next Generation Of Kazakh Tennis Players
— Ubitennis

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР