Елена Поптодорова се надява Радев да има по-голяма свобода за

...
Елена Поптодорова се надява Радев да има по-голяма свобода за
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Лозунгът трябва да е България - европейска държава, а не България над всичко

Елена Поптодорова се надява Радев да има по-голяма независимост за външна политика. Бившият дипломат на България във Вашингтон Елена Поптодорова съобщи пред Българска национална телевизия, че зоната на външната политика и политиката за сигурност, Румен Радев може да прояви независимост, която не е повлияна от вътрешна обстановка. 

По думите на Поптодорова външната политика в президентския спор се свел само и единствено до Република Северна Македония и рецесията с Украйна. Ако ние разчитаме Европейският съюз да стане поръчител на нещо, не е ясно на какво, то ние няма да разчитаме на нищо съответно. Идеята е с новите хора в политиката, фактически малко да се разделят въпросите, добави Поптодорова.  
Елена Поптодорова: " Трите морета " са отворени за всевъзможни вложители
Инициативата „ Три морета “ е стратегически проект и не е тук като еднократно изригване, с цел да угасне. В това увери дългогодишн...

Според нея ползите на България са декларирани и контрактувани, като не би трябвало да се свеждат единствено до фондовете и парите, които може да получим. Лозунгът отсега нататък би трябвало да бъде „ България – европейски страна “, а не „ България над всичко “, което е мото на Българска социалистическа партия от 90-те години, добави Поптодорова. 

Още:

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР