Електроразпределение Север реализира редица проекти за обновяване на електроснабдителните съоръжения

...
Електроразпределение Север реализира редица проекти за обновяване на електроснабдителните съоръжения
Коментари Харесай

Енергото инвестира 150 000 лева в рехабилитация на мрежата на две места във Варненско

Електроразпределение Север осъществя редица планове за възобновяване на електроснабдителните уреди на територията, обслужвана от сдружението. В област Варна екипите завършиха своята работа по рехабилитация на електроразпределителната мрежа в Калиманци и Вълчи дол. Рехабилитацията на стойност 150 000 лв. включи монтиране на 10 000 метра усукани изолирани проводници и 40 нови стълба, които към този момент зареждат двете обитаеми места. 

По време на ремонтните действия експертите направиха спомагателна диагностика и профилактика на оборудванията за предварителна защита на рисковете от разстройства при летни стихии. Показателите за резистентност на неподходящи метеорологични условия на новоизградената мрежа са високи и обезпечават на популацията по-сигурно и надеждно електроснабдяване. 

Поетапното осъществяване на планове от Инвестиционната стратегия за 2018 година на ЕРП Север продължава. В началото на септември ще започва нейният финален стадий през годината – подготовката на електроразпределителната мрежа за есенно-зимния интервал, която включва ремонт и замяна на изолатори, табла и касети, разчистване на трансформатори и промяна на трансформаторно масло, инспекции и проверки на въздушни линии, замяна на стълбове и други действия за поддържане на оборудванията в надеждно експлоатационно положение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР