Електронното издание Ексспрес публикува материал за проведена пресконференция на австрийския

...
Електронното издание Ексспрес публикува материал за проведена пресконференция на австрийския
Коментари Харесай

Австрия остава твърдо против България и Румъния в Шенген

Електронното издание " Ексспрес " разгласява материал за извършена конференция на австрийския канцлер Карл Нехамер по случай първата годишнина от встъпването му на този пост. В публикацията се споделя, че водачът е корав и не трансформира решението си за отвод на това България и Румъния да влязат в Шенгенското пространство. Като причина се акцентира огромният брой незаконни мигранти, които идват в страната по този маршрут. ДМиграционната рецесия е в действителност трагична за АвстрияУ, декларирал Нехамер. За решение на казуса той изискал от Европейски Съюз по-добра отбрана на външните граници на Европейски Съюз, настоящи практики за предоставяне на статут на бежанци и съглашение за репатриране. 
Само през тази година Австрия е заловила над 100 000 мигранти, 75 000 от тях без регистрация, макар че влизат от други европейски страни. Това слага страната по банкет на мигранти на едно ходило с страни като Италия и Гърция. Посредством разпити на претенденти за статут на бежанци и каналджии, както и след надлежно изследване на данни от мобилните им телефони, излиза наяве, че 40% избират маршрута през Турция, България, Румъния и Унгария, с цел да влязат в Австрия. 
Нехамер е изказал хвалба на ДПартньорството за сигурностУ с Унгария и Сърбия. През последните дни австрийският канцлер е водил положителни диалози с държавни представители на двете страни.
Румънският министър председател Николае Чука и външният министър Богдан Ауреску приветстваха нидерланската позиция. 
" Приветствам признаването от страна на нидерландското държавно управление на подготовката на Румъния за присъединението й към Шенген като основна стъпка към постигането на тази цел, станала допустима посредством разговор и съдействие. Нидерландия е скъп сътрудник на нашата страна. Решени сме да продължим да работим дружно ", написа в Туитър министър-председателят.
Тази седмица, на 8 декември, Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, заяви Нидерландската радиопредавателна корпорация. Решението на министър председателят Марк Рюте не е политическо, а се основава на обстоятелства, твърди самият той.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР