Електронните направления заместват изцяло хартиените еквиваленти, които се използваха до

...
Електронните направления заместват изцяло хартиените еквиваленти, които се използваха до
Коментари Харесай

Електронни направления се издават за всички медико-диагностични дейности

Електронните посоки заместват напълно хартиените еквиваленти, които се използваха до този миг. В Националната здравно-информационна система (НЗИС) са внедрени всички над 900 кода за другите проучвания и модулът за издаване на електронни посоки за медико-диагностични действия работи с цялостната си функционалност. Досега електронни посоки се издаваха само за проучвания, свързани с Коронавирус -19.

Новата функционалност на системата разрешава на лабораториите да изпращат резултатите от проучванията непосредствено в НЗИС и са налични в електронното здравно досие на пациента. Данните от електронното здравно досие са налични само с Квалифициран електронен автограф (КЕП) и са разполагаем на пациента когато и да е на денонощието.

„ С консолидираното на всички кодове за медико-диагностични действия в системата направихме следващата сполучлива крачка в построяването на електронното опазване на здравето в България “, сподели изпълнителният шеф на „ Информационно обслужване “ АД Ивайло Филипов. По думите му е-направленията икономисват доста време и разноски на пациентите, лекарите и лабораториите и покачват доста качеството на медицинските...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР