„Електрохолд България“ представи новия си бранд и ръководство пред медиите.

...
„Електрохолд България“ представи новия си бранд и ръководство пред медиите.
Коментари Харесай

„Електрохолд България“ представи новия си бранд и ръководство

„ Електрохолд България “ показа новия си бранд и управление пред медиите. Експертът и някогашен шеф на Столично електроразпределение, член на Съвета на шефовете на НЕК и ЧЕЗ България Георги Миков става изпълнителен шеф и ръководител на УС на „ Електрохолд България “, Карел Крал - основен изпълнителен шеф, а Владимир Дичев - основен търговски шеф.

„ Електрохолд “ закупи седем сдружения от групата „ ЧЕЗ България “, напомни Карел Крал, като електроразпределителното сдружение ще се споделя „ Електроразпределителни мрежи Запад “ (ЕРМ Запад), а двете търговски сдружения „ Електрохолд Продажби “ и „ Електрохолд Трейд “ ще са снабдител на електрическа енергия на семействата и търговец на едро на еленергия. Дружествата за споделени услуги са „ Електрохолд България “ и „ Електрохолд ИКТ “ ще са главните снабдители на вътрешните услуги - финансови, счетоводни, човешки запаси, IT и така нататък Има и две сдружения, които са за ВЕИ – „ Фри Енерджи Проджект Орешец “ (фотоволтаичен парк в Орешец) и „ Бара Груп “ за произвеждане на ток от биомаса.

„ Електрохолд “ ще развива ноу-хау технологии, като това включва услуги за фотоволтаични паркове, фотоволтаици на покриви, икономисване на енергия, изстудяване, отопление, когенерации и други енергийни услуги. Искаме да доставим едно изцяло решение на нашия клиент – от А до Я “, посочи Карел Крал. Групата ще отвори нови офиси във Варна, Бургас и Пловдив.

„ Амбицията „ Електрохолд “ е последователно да стане и „ интернационален състезател “ на пазарите на Централна и Източна Европа. За да се случи това компанията ще се стреми да направи услугите си за клиенти по-удобни и ефикасни. 80 на 100 от услугите, които „ Електрохолд Продажби “ предлага към крайните си клиенти, могат да се създадат онлайн “, похвали се Карел Крал.

„ ЕРМ Запад “ ще продължи да влага в модернизацията на мрежата. Досега приблизително годишно са вложени към 100 млн. лв. в развиването на мрежата. Основната цел на сдружението ще е да приготви мрежата за всички провокации по отношение на развиването на зелените технологии и разширението на ВЕИ.

„ Мрежата би трябвало да е подготвена и за въвеждането на множеството зарядни устройства за електрическите автомобили, което допуска тя да се цифровизира “, увери Карел Крал и добави, че би било добре България да се възползва от опциите тези планове да се финансират от европейските фондове, защото това е пътят да се построи по-рано цифровата (умна) мрежа, без това да въздейства на цената за крайните консуматори.

Главният търговски шеф - Владимир Дичев, разяснява, че „ Електрохолд “ управлява част от държавната помощ за бизнеса и увери, че парите за април са написани и ще се дават на компаниите. По думите му фирмите у нас заплащат 60% от пазарната стойност на електрическа енергия. Относно желанията на държавното управление да внася ток от Украйна специалистът посочи, че електрическата енергия ще минава през мрежите в Румъния и защото там цените са по-високи, било разумно количествата да остават за румънския пазар. На въпрос по какъв начин намаляването на акциза за електрическа енергия ще повлияе на крайната цена Дичев посочи, че за 1 Мегаватчас/МВтч/ цената ще намалее с два лв. или при цена от 400лв. на МВтч това е поевтиняване с 0.5 на 100.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР