Електроенергийният системен оператор (ЕСО) се надява, че ТЕЦ „Варна“ отново

...
Електроенергийният системен оператор (ЕСО) се надява, че ТЕЦ „Варна“ отново
Коментари Харесай

Очакването на ЕСО е ТЕЦ „Варна“ отново да участва в електроенергийния пазар


Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) се надява, че Топлоелектрическа централа „ Варна “ още веднъж ще стане участник в електроенергийния пазар. Това разяснява в границите на полемиката по време на кръглата маса за балансираща сила, проведена от сп. „ Югилитис “ Виктория Поповска от ЕСО.
Сделката сред CEZ Group и компанията „ Сегида “ за Топлоелектрическа централа „ Варна “ бе финализирана наскоро. Сделката към този момент бе коментирана в медиите.

Очакването е новият притежател в лицето на „ Сегида “ да пусне в деяние шести блок на централата, само че не на въглища, както бе до момента, а на природен газ. На този стадий публично изказване от страна на купувача няма и упованието се базира на информация, споделена пред източници, поискали анонимност. Бъдещето на Топлоелектрическа централа " Варна " и запазването й като част от енергийната инфраструктура на страната е част от договорката, разясняват още източниците. Според тях точно това е предопределило и избора на компанията " Сегида ". Очаква се произнасянето на съответните регулаторни органи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР