Електричеството в Осло и един от най-големите градове в Норвегия -

...
Електричеството в Осло и един от най-големите градове в Норвегия -
Коментари Харесай

Безплатен ток днес в два норвежки града. Защо?

Електричеството в Осло и един от най-големите градове в Норвегия - Берген, през днешния ден е гратис заради голямото количество превалявания, оповестява профилирания новинарски уебсайт " Юропауър ", представен от Франс прес.

Цената на тока в страната зависи от превалявания, защото се създава главно от хидроелектрически централи, т.е. колкото повече са преваляванията, толкоз по-пълни са резервоарите и толкоз по-ниска е цената.

Бурята " Ханс ", която удари Скандинавия през август, както и изобилните летни дъждове като цяло изпълниха язовирите съвсем до краен лимит, показва Агенция Франс Прес.

В резултат на това спот цената за киловатчес, преди налози и мрежови такси, в Осло и Берген през днешния ден варира сред 0 и -0,3 крони (-0,03 евроцента). Отрицателна цена значи, че фирмите би трябвало да заплащат на потребителите, с цел да продават продукцията си.

Производителите на електрическа енергия признават, че за тях е по-добре да създават, когато цените са даже негативни, в сравнение с да подхващат ограничения за прекъсване на производството, прецизира " Юропауър ", представени от Българска телеграфна агенция.

Но даже и спот цената да е леко на алено в някои райони на страната, фирмите не престават да прибират в сметките си суми, свързани със документи за зелена електрическа енергия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР