Електрическите тротинетки трябва да се движат с много по-ниска скорост,

...
Електрическите тротинетки трябва да се движат с много по-ниска скорост,
Коментари Харесай

Какви правила трябва да спазват електрическите тротинетки във Варна?

Електрическите тротинетки би трябвало да се движат с доста по-ниска скорост, изключително през лятото и през туристическия сезон. Това разяснява за Радио Варна някогашният общински консултант Драгомир Белев. 

Той уточни и главните проблеми, които по негово мнение би трябвало да се разрешат по отношение на карането на електрическите тротинетки в града. По думите на Белев, тези, които карат тротинетки по тротоарите, би трябвало да ги карат с доста по-ниска скорост. " Има доста деца във почивка, възрастни хора. Опасно е ", сподели Белев. 

Според него водачите на тротинетки не могат да бъдат спрени да ги карат по велоалеите. " Но те вършат това и по самите тротоари, а най-лошото е, че ги карат и по двама. Има и такива, които карат по пътно платно, сред колите, на зиг-заг. Те са без каски, а нощно време са и без светлоотразители ", възмущава се Белев.

Трябва да бъде изменен Законът за придвижване по пътищата, уточни още той. " С този Закон би трябвало да се регламентира придвижването на водачите на тротинетки. Аз съм уверен, че всичко ще се промени, като стане един доста тежък случай ", добави Белев. 

По думите му, карането на тротинетки в Морската градина с над 20-25 км/ч - там, където има дребни деца и хора, които се разхождат, също основава проблеми. " Определени са две алеи за придвижване на колела. Нека тротинетките да се движат по тях ", сподели още той. Белев добави, че би трябвало да бъде неразрешено придвижването на колела и тротинетки и по Ларгото. 

Мнението на Драгомир Белев чуйте в прикачения звуков файл:
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР