Електрическите превозни средства стават все по-популярни в Германия. Докато броят

...
Електрическите превозни средства стават все по-популярни в Германия. Докато броят
Коментари Харесай

Високите цени на бензина подпомагат електромобилността?

Електрическите транспортни средства стават все по-популярни в Германия. Докато броят на респондентите, които биха избрали електрическа кола като последваща тяхна, спадна предходната година, в последното изследване се усилва доста. Около 40 % биха избрали хибридно транспортно средство идващия път, когато си купят кола, до момента в който предходната година бяха единствено 26 %. Делът на тези, които биха предпочели чисто електрическо транспортно средство, се е нараснал от 6% през 2021 година на 15% в този момент. Това слага германците на напред във времето във връзка с приемането на чисто електрически транспортни средства спрямо други огромни пазари (Индия, Югоизточна Азия, Южна Корея, Япония, Китай, Германия, САЩ).

Въпреки това, към 41% биха преразгледали решението си да закупят електрическо транспортно средство, в случай че цената за зареждане е сходна на тази за изкопаемите горива. Д-р Харалд Проф, сътрудник и началник на автомобилната промишленост в Deloitte Germany and Global, изяснява - „ По-ниските разноски за гориво са един от централните причини за закупуване на електромобил и бяха посочени като втория най-съществен фактор в нашето изследване. Цената на бензина набъбна внезапно през последната година и е предвидимо, че нещата ще вървят в тази посока. Несъмнено това ще даде спомагателен подтик на електромобилността. "

Загриженост за климата са изразили 61 % от интервюираните като причина за закупуване на електромобил, а 46 % са стимулирани от държавните дотации. Както демонстрира също изследването на Deloitte, германците ценят повече различното шофиране. 44 % от интервюираните биха платили в допълнение за това. 31% биха били подготвени да похарчат от 400 до 2000 евро повече, 13% даже повече от 2000 евро.

Според резултатите от изследването всеки, който реши да си купи електрическа кола, желае да може да измине минимум 616 километра без спиране с изцяло заредена електрическа кола. В последна сметка една четвърт от интервюираните са най-загрижени за пробега с едно зареждане, когато става въпрос за електромобилност, следвано от инфраструктурата за зареждане (14%) и по-високите разноски за придобиване (12%). 70 % от интервюираните чакат да могат да зареждат колата си най-често вкъщи, 17 % на публични зарядни станции и 12 % на работа.

За това доктор. Харалд Проф споделя - „ Обхватът, инфраструктурата за зареждане и по-ниските разноски за придобиване са основни предпоставки, с цел да създадем електрическата подвижност подобаваща за масите. Ако те не бъдат предоставени, тя няма да бъде известна измежду огромна част от обществото, макар настоящото нарастване на продажбите. С оглед задачата на Европейски Съюз от 2035 година нататък че няма да бъдат позволени нови транспортни средства, работещи с изкопаеми горива, значимо е както фирмите, по този начин и страната да основат подобаващи рамкови условия. "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР