Електрическите автомобили вече се превръщат в тема номер 1 в

...
Електрическите автомобили вече се превръщат в тема номер 1 в
Коментари Харесай

Как се проектира електрическа кола според виртуоза на дизайна в Porsche

Електрическите коли към този момент се трансформират в тематика номер 1 в автомобилния свят и точно подобен бе показан преди седмица с високата цел да покаже ускоряване, присъщо на болид от Формула 1. Доскоро електроавтомобилът освен че се смяташе за безбожно безценен, освен че се смяташе за обезсърчителен, само че се смяташе и за... празен. Защото моторът липсва. Далеч не като празен обаче би го определил ръководителят на дизайна в Porsche - Михаел Мауер.

" Опаковката обрисува границите на архитектурата на колата. Пасажерите, мястото за багаж, правните условия – това дефинира 70% от архитектурата, оставяйки на въображението на дизайнерите едвам 30% ", показа Мауер.



Влизайки в нови браншове с Panamera, Cayenne и Macan, Porsche нахално всякога поглежда към 911, с цел да потърси ентусиазъм. А 911 е точно ентусиазъм. Сега концепцията The Mission E води Porsche по нов път, който в общи линии обрисува по какъв начин би изглеждало едно двуместно или четириместно 911 на бъдещето. И то електрическо.

" Факт е, че стайлингът на електрическите коли е изчистен и би трябвало да си дадеш отговор какъв брой нападателен искаш да бъде езикът на дизайна, който ще пресъздава новите технологии. Би било отлично да имаме кристална топка и да забележим по какъв начин ще реагират клиентите... Когато обновяваме Cayenne или 911, хората имат потребност да видят, че моделът е нов, само че въпреки всичко продължава да е Porsche. С сходна нова технология е редно да създадем няколко стъпки настрана от общоприетия дизайн. Ако се отиде прекомерно надалеч обаче, клиентите ще се изгубят. Те са привикнали на един дизайн в продължение на 20 – 30 години. Виждате какво се случва на пазара – някои производители отиват прекомерно надалеч като BMW, други са по-умерени. Клиентите обичат продукта, само че за тях марката е най-съществен. Хората ще купят EV Porsche, тъй като е красиво, само че и тъй като има емблемата на Porsche. Автомобилът би трябвало да бъде различим като Porsche, макар електрическите детайли. Всичко е въпрос на баланс ", показа Мауер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР