Елдата за отслабване е една от онези редки храни, които

...
Елдата за отслабване е една от онези редки храни, които
Коментари Харесай

Отслабване с елда – лесни и здравословни рецепти

Елдата за намаляване е една от тези редки храни, които са вкусни, здравословни и диетични по едно и също време. Дори единствено да замените нормалната си закуска или обяд с паница елда, непотребните килограми последователно ще стартират да изчезват. Ако пък я превърнете в собствен главен артикул на цялата си диета, тогава тежестта ще се стопи още по-бързо. Нищо чудно, че диетата с елда е един от най-популярните способи за намаляване.

Най-разумното при хранителен режим с елда е тя да се комбинира с други здравословни и нискомаслени артикули. Например за закуска може да хапнете елда с нискомаслена извара, за обяд елда със салата от пресни целенчуци, следобедна закуска елда с варено яйце, а пък за вечеря елда с риба на пара. Такава скица може да опитате за 3 седмици, като е изцяло допустимо да свалите от 8 до 9 кг.

Рецепти:

Идеалната рецепта за подготвяне на елда е лесна и бърза. Залейте зърната без да ги варите, като ги оставите за няколко часа, добре е да го извършите късно вечер, с цел да консумирате на идващия ден. Водата е добре да е гореща. Така зърната резервират всичките си потребни свойства,  а гликемичният показател на приготвените на пара зърнени храни постоянно е по-нисък от този на просто варените зърнени култури – това значи, че диетата с елда ще насити тялото с сила, само че в това време няма да се отсрочва под формата на подкожна лой.

Към елдата може да прибавяте сол, зехтин или други сосове, по ваш усет. Тя отлично се комбинира с месо, риба, зеленчуци и нискомаслени млечни артикули.

Ако се чувствате зле

Както може да се убедите има разнообразни разновидности за банкет на елда и не би трябвало да изпитвате апетит и да ви прилошава. Менюто наподобява строго, само че пък е уравновесено и съдържа незаменими аминокиселини, витамини и фибри. Така няма заплаха че диетата с елда може да повлияе отрицателно на организма ви.

Единственото нещо, което може да ви липсва е захарта. Ако това ви пречи на концентрацията или се почувствате замаяни и апатични, може да приемате по 1 ч.л. мед. Не бива обаче да прекалявате. Може да го добавяте към кафето или чая си, като дозата не би трябвало да надвишава 3 лъжици.

Перфектната закуска – диетична и здравословна

Не е нужно менюто ви за закуска да е еднакво, с цел да поддържате фигурата си. Години наред диетолозите повтраят една и съща мантра, че утринното хранене е най-важно, изключително за тези, които желаят да имат идеална фигура. Предлагаме ви препоръки от експерти, за това какви артикули да избирате за вашата закуска, тъй че тя да е здравословна и диетична.

Според лекарите основата на закуската е протеинът. Той оказва помощ при намаляване, а в това време засища организма. Продукти с високи равнища на протеин са: яйца, сирене, извара, кисело мляко, риба. В никакъв случай не би трябвало да забравяте и зеленчуците в своята закуска.

Специалистите предлагат въпреки всичко да не пренебрегвате пълнозърнестите зърнени храни, само че единствено тези, които не изискват дълго готвене. Забравете за тези с високо наличие на трансмазнини, захар и хранителни добавки. Основното нещо, което би трябвало да запомните е, че ще би трябвало да се откажете от изкуствените подсладители. Вместо това можете да добавите пресни или сушени плодове.

За напитките диетолозите предлагат да пиете чаша кафе или билков чай.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР