Екзопланетите са писъкът в астрономията днес, след като технологията на

...
Екзопланетите са писъкът в астрономията днес, след като технологията на
Коментари Харесай

Мисия ще търси най-близката до Земята обитаема екзопланета

Екзопланетите са писъкът в астрономията през днешния ден, откакто технологията на човечеството се разви до степен да стартира да ги открива. Космическият телескоп Kepler неотдавна добави още 1284 до момента неоткрити екзопланети, а търсенето на подобаваща за живот планета, сходна на Земята, е по-усилено от всеки път. В късото писмено видео, наречено „ The Search for Earth Proxima “ и основано от Speculative Films (страхотно научно име), учени дискутират актуалните задачи, които би трябвало да открият обитаеми планети – вероятността за това е доста по-голяма, в сравнение с допускате.

Според видеото, всяка втора звезда има планети в по този начин наречената Голдилок зона – където изискванията са подобаващи за пораждане и развиване на органически живот. Ако се фокусираме върху характерна вселена, възможностите стават даже по-големи. Поглеждайки към най-близката до Земята звезда – Алфа от Кентавър, възможностите за разкриване на обитаема планета се подвигат до цели 85%.

Втората част на видеото обръща внимание на съответната задача, която би трябвало да открие обитаема планета към Алфа от Кентавър – Mission Centaur. Изследователите, които се занимават с тази задача, ще употребяват специфичен телескоп, който да блокира светлината от двете звезди в Кентавър, с цел да могат да бъдат следени евентуалните планети, обикалящи към тях, приключва IDG.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР