Екваториална Гвинея поднесе най-голямата изненада от началото на 33-ото издание

...
Екваториална Гвинея поднесе най-голямата изненада от началото на 33-ото издание
Коментари Харесай

Алжир на прага на огромен провал след шокираща загуба от Екваториална Гвинея


Екваториална Гвинея сервира най-голямата изненада от началото на 33-ото издание на шампионата за Купата на африканските народи, побеждавайки носителя на трофея от 2019 година Алжир с 1:0 в дуел от Група 5. " Лисиците " от Северна Африка се нуждаеха от триумфа, откакто се провалиха и в откриващия си мач от конкуренцията в Камерун, регистрирайки нулево тъждество против Сиера Леоне. Те обаче още веднъж не демонстрираха пристрастеност и най-много религия в своите качества, допускайки първото си проваляне от над три години и едвам второ в 45 срещи под управлението на селекционера Джамел Белмади. За " пустинните воини " следва величествен конфликт с другия любимец в групата Кот д'Ивоар, в който успеха е единствената им опция за класиране в идната фаза.
Снимка: Getty Images

За Екваториална Гвинея триумфът на ст. " Япома " е един от най-величествените във футболната историята на дребната централноафриканска страна, чиято територия може да се побере 100 пъти в тази на Алжир, а разликата в популацията на двете страни е над 40 млн. души.

В крайбрежния град Дуала, Алжир приключи срещата с едвам три точни удара от тринайсет опита за отбелязване на гол. Попадение на Багдад Бунеджа за " зелените " в 23-ата минута бе анулирано, заради засада, а малко преди този момент негов изстрел бе избит от голлинията. До края освен, че " лисиците " не сътвориха задоволително на брой чисти голови положения, само че даже се наложи вратарят им Райс Мболи на два пъти да прави страхотни спасявания при удари на полузащитника Пабло Ганет и появилият се на промяна нападател Луис Нлаво след почивката.
Снимка: Reuters

Екваториална Гвинея, чийто състав по неофициални данни има пазарна стойност от 6 млн. евро, против 187 млн. за тима на Алжир, означи победния гол в 70-ата минута. Точен бе централният бранител на четвъртодивизионния испански клуб " Антекера " Естебан Ороско. Той обезпечи един от най-гръмките триумфи във футболната история на своята страна, която има триумфи против Тунис и Сенегал в предходните си две участия на шампионата за Купата на Африканските народи, при които доближи четвъртфиналите - през 2012 година, и полуфиналите през 2015-а.
Снимка: Getty Images

Чрез триумфа " националният гръм " излезе на второ място в класирането на групата с три точки. Лидер е Кот д'Ивоар с четири, трети е Сиера Леоне с две точки, а грандът Алжир е финален със единствено една точка. Всеки от четирите тима резервира шансове за продължение напред, а " лисиците " може да отпаднат след груповата фаза за трети път в последните пет издания на конкуренцията.

Снимка: Getty Images

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР