Евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки съобщи, че ще

...
Евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки съобщи, че ще
Коментари Харесай

Остри политически реакции след подпалването на българския център в Битоля


Евродепутатът и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки заяви, че ще подаде сигнал до Европейска комисия и френското председателство на Съвета на Европейски Съюз за подпалената входна врата на Културния център „ Иван Михайлов “ в Битоля.

„ Това е резултатът от фалшификациите на историята, от лъжите и от неспиращия език на омразата по отношение на българите и всичко българско. Това е резултатът от дейностите на политичарите в Скопие. И те претендират, че би трябвало да ги пуснем в Европейски Съюз “, показва Ангел Джамбазки.

„ Осъждаме изрично тази неприемлива демонстрация на ненавист и борба “, обявиха и от Българска социалистическа партия. Според тяхната позиция такива прояви усложняват още повече разговора сред двете страни.

„ Призоваваме македонското държавно управление да предприеме ограничения против такова държание и да не позволява то да се повтаря”, съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР