Няколко десетки хиляди излязоха на протест в центъра на Лондон

...
Няколко десетки хиляди излязоха на протест в центъра на Лондон
Коментари Харесай

Десетки хиляди на протест в Лондон срещу икономическата криза


Няколко десетки хиляди излязоха на митинг в центъра на Лондон в събота на фона на възходящата икономическа рецесия в Обединеното кралство. Участниците в акцията, която бе излъчена от Sky News, упорстват държавното управление на Борис Джонсън да предприеме по-решителни ограничения в поддръжка на популацията.

На демонстрацията, проведена от Британския конгрес на профсъюзите (TUC), бяха видяни видни опозиционни политици, в това число зам-лидерката на Лейбъристката партия Анджела Рейнър. TUC пресметна, че в Обединеното кралство заплатите остават на практика непроменени в продължение на съвсем 15 години, което в изискванията на инфлация води до понижаване на действителните приходи.
Снимка: EPA

Профсъюзът съобщи, че всеки работещ британец е изгубил приблизително към 20 000 паунда от 2008 година насам, защото растежът на заплатите е най-малък спрямо инфлацията.

Маршът стартира от Портланд Плейс в 12 ч. локално време и приключи на площада пред Народното събрание против Уестминстърския замък. Демонстрантите носеха със себе си плакати и банери, призоваващи Джонсън и членовете на кабинета да си подадат оставката, както и музикални високоговорители, от които звучаха шлагерите „ Money, Money, Money “ на ABBA и „ I Need A Dollar “ на Aloe Black, съобщи БГНЕС.
Снимка: EPA

Сред протестиращите са и железопътни служащи, които провеждат най-голямата си стачка от 33 години идната седмица, откакто железопътните компании взеха решение да замразят нарастването на заплатите и да уволнят някои служещи.
Снимка: EPA

По-рано основаният в Лондон Център за стопански и бизнес проучвания издаде отчет, който предизвестява, че Обединеното кралство рискува да се сблъска с най-големия спад в виталния стандарт от 50-те години на предишния век.
Снимка: EPA

През април годишната инфлация в страната се форсира до 9% - най-високият ритъм от 40 години. Bank of England пресмята, че инфлацията в Обединеното кралство ще надвиши 10% до края на годината.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР