Еквадор: Затворници освобождават надзиратели и полиция, след като 57 бяха взети за заложници

...
50-те пазачи и седем полицаи бяха държани като заложници в
Коментари Харесай

50-те пазачи и седем полицаи бяха държани като заложници в шест различни затвора, но вече са в безопасност, съобщи организацията, отговаряща за затворите в Еквадор.

Не е ясно как са били освободени.

Това се случва, след като престъпни групи са използвали експлозиви, за да повредят мост в петък, последната от поредица атаки тази седмица.

Изображение: The останки от кола, която според властите е била натоварена с два бензинови резервоара и по-късно експлодирала

Прочетете повече:
Еквадорската партия на убития кандидат-президент избира заместник
Стотици избягаха от затвора след гангстерска битка, оставила 43 убити

Правителствени служители описаха насилствените действия като работа на престъпни групи с членове в затворите, отговарящи на усилията на властите да си възвърнат контрола над няколко заведения чрез преместване на затворници, изземване на оръжие и други стъпки.

Еквадорската партия на убития кандидат-президент избира заместник

Четири коли бомби и три взривни устройства избухнаха в цялата страна за по-малко от 48 часа, като два моста бяха насочени.

Мигове преди еквадорският кандидат да бъде убит

Аналитикът по сигурността Даниел Понтън каза, че веригата от събития, която се случи три седмици след убийството на кандидата за президент Фернандо Вилависенсио, е била „систематична и ясно планирана“ атака, която е показала, че държавата беше неефективен за предотвратяване на насилие.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР