Екстровертите са предпочитан архетип в обществото, но в действителност има

...
Екстровертите са предпочитан архетип в обществото, но в действителност има
Коментари Харесай

Само за интроверти! Как да имате повече увереност?

Екстровертите са желан архетип в обществото, само че в реалност има доста способи, по които и интровертите могат да бъдат пълноценни и мечтани участници в процесите в социума.

Според логиката на психиката интровертите са хора, които избират да бъдат сами, в сравнение с в компанията на други хора, тъй като по този начин се усещат най-добре.

Това са хора, които ценят спокойствието си, а, когато разговярат с някого, желаят да се съсредоточат върху значимите неща, хрумвания и проекти, а не върху злословене и безсмислени диалози.

Те постоянно размишляват върху това, което са чули. Интровертите са положителни слушатели и хората им имат вяра.

Когато са център на внимание, са изнервени. Тези хора работят най-добре, когато са сами. За тях е доста мъчно да се откриват пред другите хора и постоянно не знаят защо да приказват, когато срещнат някой нов човек.

За интровертите обаче не съставлява проблем да показват себе си посредством писане.

Когато интровертите беседват с други хора, силата им последователно понижава. За тях диалозите може да са сложни изключително, в случай че отсрещният човек е краен екстроверт.

Ако пък в диалога се окажат двама интроверти, напълно допустимо е бързо да настъпи неловка тишина, изключително в случай че събеседникът е сътрудник или някой, с който неотдавна сме се срещнали.

Днес ви предлагаме пет сюжета с съответни реплики, които ще оказват помощ на всички интроверти да са по-уверени в връзката си.

Как да започнете и да поддържате диалог?

Два значими фактора за провеждането на един провиснал и неналожителен диалог: да покажете интерес към събеседника си и да му задавате въпроси за това, което го интерсува. В началото на диалога задавайте отворени въпроси за него или нея.

Например: Как си? Какво прави през уикенда? Как се озова на тази работа? Коя е най-любимата ти част от работата? Какво правиш нормално в свободното си време?

Ако желаете да намерите метод да продължите диалога, просто подберете нещо, което събеседникът ви към този момент е загатнал и кажете: „ Това е завладяващо. Разкажи ми още за това “.

Задаването на въпроси в продължение на диалога е един от методите интровертите да вземат участие интензивно без да се постанова самите те да приказват доста.

Как да демонстрираме спонтанност по време на диалог?

Някои хора може да се усещат неспособни да водят свободен диалог заради терзания от това, че могат да позволен някаква неточност.

Възможно е да се въздържате от провеждането на диалози, тъй като не се чувствате задоволително сигурни в някоя тематика да вземем за пример.

Спокойно можете да прескочите тези страхове, като включите еластичност в подтекста на това, което възнамерявате да кажете. Например, при започване на изречението можете да кажете: „ Само премислям на глас “, „ Мисля си дали... “.

По този метод ще се освободите от терзанието, че постоянно би трябвало да бъдете супер точни в това, което казвате. Дайте си малко независимост и опция да бъдете спонтанни.

Как да си спечелите време и да си организирате мислите?

В течение на диалога е допустимо да ви се случи да имате потребност да осмислите това, което сте чули и да имате потребност от някакво време, в което да обмислите своя отговор.

В такива случаи можете да си спечелите време, като просто дадете знак на събеседника ви, че имате потребност да помислите.

Кажете нещо от сорта на: „ Дай ми секунда да помисля за това... “, „ Нека помисля за миг... “.

Никой не ви задължава постоянно да имате подготвен отговор за всяка тематика и обстановка.

Как да вършиме паузи в дълги диалози?

Ако диалогът стане прекомерно дълъг и имате потребност от отмора, просто кажете, че имате потребност да отидете за вода или да си вземете нещо от автомобила.

Измислете някакъв мотив, който да ви даде няколко минути отмора, с цел да презаредите силата си.

Как да сложите завършек на диалога?

Когато сте подготвени да сложите завършек на диалога, уведомете събеседника си, че би трябвало да тръгвате, тъй като имате някакви други задължения.

По този метод ще го подготвите, че следва завършек на диалога. Благодарете му за диалога и споменете, че се надявате скоро да се срещнете още веднъж.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР