Екстремно селфи от 36 метра височина. Жена от София е

...
Екстремно селфи от 36 метра височина. Жена от София е
Коментари Харесай

Българин се покатери на 36-метров кран, за да си направи селфи

 Екстремно селфи от 36 метра височина. Жена от София е направила клип на мъж, който се е качил на стрелата на  строителен кран, с цел да снима себе си и залеза на слънцето, предава Нова тв.

Случаят е от столичния квартал " Бъкстон ". Техническият началник на обекта изясни, че рисковите селфита са правени без негово познание и позволение и със случая би трябвало да се заеме полицията.

На строителната площадка освен, че няма защита, само че няма и охранителни камери.

Клипът е сниман на втори септември вечерта. На него се вижда по какъв начин мъж стои на върха на стрелата на строителен кран, висок 36 метра. Правил си селфита и снимал града, споделя жена, която го вижда от балкона си.  

Защо младежи рискуват живота си поради лайкове в обществените мрежи?

" Случайно погледнах през прозореца и изпаднах в смут, защото на крана, който е с много огромна височина, имаше фигура. Видимо момче или мъж, по-скоро беше мъжка фигура, правеше фотоси на себе си и на София. Беше много рисково даже и за гледане ", споделя свидетелката.

Мъжът правил рисковите фотоси близо час, твърди дамата.

" Ясно се виждаше мълния от телефона. Виждаше се селфи стик, който държи пред себе си и правеше кръгови придвижвания към себе си. Около 15 минути го следих. След това си влязох вътре. След 30-40 минути излязох. Пак беше там. Беше почнал и залезът. И заря имаше ", споделя свидетелката.

Как мъжът е стигнал до ръба на стрелата, дамата не съумяла да види. Не видяла и по какъв начин е слязъл.

" Направи ми усещане, че на няколко пъти, фигурата приклякаше. Искрено се надявам да е бил обезопасен ", декларира свидетелката.

Младеж почина поради рисково селфи

Не подала сигнал в полицията, тъй като решила, че строителният обект има защита.

" Първата ни реакция беше да звъннем в полицията, само че в идващия миг се замислихме, че това е строителен обект, който би трябвало да е с някакъв контрол, а и откакто видяхме, че задачата е напълно фотоси, взехме решение, че въпреки всичко лицето е позволено до там. Реших,че самата защита го е позволила, тъй като в случай че всеки може да се качва по крановете свободно, в квартала има много деца. Не мисля, че е ОК ", разяснява свидетелката.

" Как ще дам позволение някой да се катери на крана и то най-после на стрелата? Кранът е за строително монтажни работи. Той не е за някакво развлечение или за селфита. Това, което виждам, в действителност е доста рисково и съм обезпокоен. Височината на крана е 36 метра. Страната е дълга 45 метра- хоризонтала ", изясни Васил Попсавов, механически началник на обекта.

Строителният обект нямал жива защита, а единствено СОТ.

" До 17:00 часа аз давам отговор за обекта. След 17:00 включваме СОТ система. Кранът се подържа от компания, която е профилирана в поддръжката на крановете, тъй че единствено те имат право да се качват там и да правят някакви действия. Друг няма право ", изясни Попсавов.

От компанията обмислят да подадат сигнал в полицията.

" Цялата ни просвета е издигната върху отричането на гибелта ", разяснява психологът Пламен Димитров. " При индивида инстинктът за самозапазване доста скоро се сблъсква със способността му да осъзнава, че е смъртен. Оттук нататък цялата ни просвета, идеологии, вярвания, разбиранията са издигнати върху това да изградят защитни системи. Някои хора са уверени, че са безсмъртни. Ирационалността на човешкото държание изяснява доста от историческите и настоящите ни прекарвания ", разяснява още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР