Екстремните температури, горските пожари, сушата и наводненията се влошават поради

...
Екстремните температури, горските пожари, сушата и наводненията се влошават поради
Коментари Харесай

Макрон: Войната в Украйна не трябва да променя ангажиментите ни в областта на климата

Екстремните температури, горските пожари, сушата и наводненията се утежняват заради повишението на световните температури, а последните осем години се обрисуват като най-горещите, регистрирани в миналото.

Това демонстрира нов отчет на Организация на обединените нации, съгласно който светът към този момент е в дълбока климатична рецесия.

На конференцията за климата в Египет генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за незабавни дейности. 

 
Часовникът тиктака. Водим борбата на живота си и губим. Емисиите на парникови газове не престават да се усилват, температурите се покачват и планетата ни бързо се доближава до сериозни точки, които ще създадат климатичния безпорядък необратим. Намираме се на автомагистралата към климатичния пъкъл, а кракът ни към момента е на педала на газта. Трябва, несъмнено, да работим дружно, с цел да подкрепим напъните за мир и голямото страдалчество. Но климатичните промени са в различен времеви диапазон и в различен мащаб. Определящ проблем за нашата ера, главно предизвикателство на нашия век. Неприемливо, възмутително и самоунищожително е да го оставяме на назад във времето.
Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации

Повече от 120 държавни глави и държавни ръководители вземат участие в 13-дневната конференция.  

Представят очакванията си за понижаване на парниковите газове и за равномерен преход към възобновима сила.

 
Няма да жертваме нашата ангажираност към климата заради енергийната заплаха от Русия. Усилията на всички страни би трябвало да продължат.  " Дори светът ни към този момент да не е същият, климатът не може да бъде потърпевш заради войната, стартирана от Русия на украинска земя. Всъщност експанзията на Русия против Украйна освен върна войната на европейска земя, само че и потопи целия свят в сериозен интервал на неустановеност, напрежение в енергийната и продоволствената сфера. И тази рецесия, идваща няколко месеца след пандемията, в допълнение към други рецесии, може да накара доста хора да правят отстъпка, като кажат: имаме други цели, климатът може да изчака.
Еманюел Макрон, президент на Франция

Президентът на Китай Си Дзинпин и министър-председателят на Индия Нарендра Моди не се чака да участват - това слага под подозрение дали диалозите могат да доведат до пробив без присъединяване на двете от страните - най-големите замърсители в света.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР