Екстрадираната в САЩ Ирина Дилкинска е била . Това заяви

...
Екстрадираната в САЩ Ирина Дилкинска е била . Това заяви
Коментари Харесай

Николай Стоянов: Екстрадираната в САЩ българка е била личен съветник на Ружа Игнатова


Екстрадираната в Съединени американски щати Ирина Дилкинска е била. Това съобщи за bTV журналистът Николай Стоянов от „ Капитал “, който издаде книга, отдадена на криптокралицата.

„ Не знаем с безспорна акуратност какъв брой близка е била Ирина Дилкинска до Ружа Игнатова. Но сигурно тя е била Била е шеф на юридическия отдел и е трябвало да се грижи за законосъобразността на активността на компанията. Доколкото знаем е била персонален консултант на Ружа Игнатова. Тя е взела участие и в построяването на мрежите от компании, посредством които парите на жертвите са се трансформирали в пари на Ружа Игнатова “, изясни той.

Според журналистът Дилковска е била в България най-малко две години, до момента в който текат делата на няколко инстанции. Тя е била арестувана през лятото на 2021 година след поискване от страна на Съединени американски щати, посочи още той.

„ Доколкото запознат съм правосъдните документи в някакъв миг тя е. След окончателното решение на съда, тя е арестувана и предадена на американските управляващи “, разясни още журналистът от „ Капитал “

Къде е Ружа Игнатова е въпрос за 100 000 $ – премията, давана от ФБР за нейното разкриване, напомни още Николай Стоянов. „ До преди включването ѝ в щях да кажа, че е мъртва. Човек да изчезне изцяло в актуалния цифров свят и да не се появи цели пет години е много мъчно “, сподели още той.

Според Николай Стоянов американските управляващи евентуално знаят освен това, с цел да я включат в този лист и да не престават, да я търсят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР