Експозицията представя близо 130 картини на 22-ма авториИзложба, посветена на

...
Експозицията представя близо 130 картини на 22-ма авториИзложба, посветена на
Коментари Харесай

Русенци се радват на изложба, посветена на Мартенските музикални дни

Експозицията показва близо 130 картини на 22-ма създатели

Изложба, отдадена на едно от най-престижните музикални събития в страната - интернационалния фестивал „ Мартенски музикални дни “, подредиха членовете на Русенското сдружение на художниците в галерията на „ Борисова “ 6. Инициативата се провежда за седма поредна година и се организира под надпис „ Музиката в нас “.

Експозицията показва близо 130 картини на 22-ма създатели. Само в първите часове от откриването си в петък вечерта тя бе посетена от десетки русенци.

Поздравления към художниците бяха отправени от името на регионалния шеф Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков. „ Вашите картини са на границата сред действителността и приказката. Те ни дават опция за едно наситено и неповторимо странствуване в света на създателя. Ясно си проличава, че сте се водили от сърцето си, когато сте основали тези прелестни платна “, се споделя в написаното от Станев. Също по този начин той пожелава на художниците да имат опцията да осъществят още редица въздействащи изложения.

„ През идващите две седмици градът ни ще бъде музикалната столица на България. Силно имам вяра, че Вашата галерия ще добави Мартенски музикални дни по един в действителност несравним метод “, добавя от своя страна кметът Милков.

Според ръководителя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев сходна галерия дава един изцяло друг взор към музикалното изкуство. „ По традиция самодейността се радва на огромен интерес от жителите и гостите на града, което кара мен и сътрудниците ми да се усещаме задоволени, макар че в последно време не се купуват доста картини “, разяснява Колев. Той увери, че от сдружението ще продължат да работят и да се стремят да поддържат високо равнище, както постоянно е било до момента.

Експозицията ще може да бъде прегледана до 23-и март. Повечето от творбите, показани в изложбата, са тематични и те не са показвани до момента. Преобладава живописта, като са показани и някои по-нетрадиционни решения чрез богата палитра от разнообразни цветови гами. Най-често употребяваните техники са маслените бои и акварела, като фокусът е подложен най-вече върху натюрморта и фигуралните композиции. Могат да се видят и портрети.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР