Експозицията “Пътеки на времето на Владимир Пенев бе открита тази

...
Експозицията “Пътеки на времето на Владимир Пенев бе открита тази
Коментари Харесай

Президентът, министърът на културата и Симеон II откриха изложба на Владимир Пенев

Експозицията “Пътеки на времето ” на Владимир Пенев бе открита довечера в изложба “Анел ” в наличието на президента на Република България Румен Радев.

 

“За мен е привилегия да бъда дружно с Вас на откриването на изложбата на нашия изтъкнат художник Владимир Пенев и дружно да изживеем страстите, възхищението и мислите, които протичат ” от тази експозиция, сподели Радев. “Горд съм, че моят роден град (Димитровград - бел. ред.)  ражда изкуство на международно равнище ”, добави президентът.

 

Собственикът на изложба “Анел ” Ангел Симеонов отбелязва, че Владимир Пенев е една комплицирана, многопластова и в това време доста колоритна персона.

Кураторката на експозицията Пламена Димитрова-Рачева изясни, че “Пътеки на времето ” показва изкуството на Владимир Пенев, което се отличава с висока оценка и самопризнание поради своето изискано прочувствено лъчение. Тези творби разкриват по неповторим метод благосъстоянието на неговия изящен свят, където облиците основават лирика и изтриват границите сред времето и пространството, водейки ни в размисъл към безкрайното, сподели тя.

 

“Пред Вас са картини от последните няколко години, обединени под названието “Пътеки на времето ”. Всеки път е едно тестване. Художникът не е човек, който може да рисува, а който не може да не рисува ”,  каза създателят Владимир Пенев и изясни, че постоянно се е управлявал от този принцип.

 

Сред гостите на откриването на изложбата бяха също министърът на културата Кръстю Кръстев, Симеон Сакскобургготски и други

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР