Експлозия в Черно море в понеделник сутрин близо до кей

...
Експлозия в Черно море в понеделник сутрин близо до кей
Коментари Харесай

Експлозия в Черно море: Морска мина се взриви близо до кей в Румъния

Експлозия в Черно море в понеделник заран покрай пристан в курорта Констанца. За това оповестяват румънските медии. По първични данни става въпрос за морска мина.

За благополучие няма потърпевши. Медиите оповестяват за спецакция. Има информация и за засечена втора плаваща мина във водите.

На място има два екипа на пожарната

На мястото на случая е екип от водолази, профилирани в унищожаването на взривни устройства, заяви „ Румъния Джърнал “.

Това не е първият сходен случай в териториалните води на Румъния, след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година

На мястото е екип от водолази EOD (Explosive Ordinance Disposal), профилирани в унищожаването на взривни устройства. В момента водолазите се насочат към мястото на случая с транспортен съд на бреговата защита.

„ Вятърът духа мощно от морето към брега, а морето е бурно. Интервенцията ще бъде сложна. Това е високорискова интервенция. Тези морски мини са заплаха освен за корабоплаването, само че и за дейностите на брега “, сподели шефът на Военноморските сили.

На мястото е изпратен кораб на Бреговата защита

По думите му от началото на войната в Украйна водолазите са обезвредили 5 морски мини в зоната на отговорност на Румъния.

„ Имаше мощна детонация. Бях на една тераса, видях доста черен пушек. Казаха ни, че нещо се е взривило. Полицията и пожарната са тук. Някои туристи към момента са във водата “, споделя пред Digi24 екскурзиант, станал очевидец на събитието, представен от БГНЕС.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР