Няколко убити при експлозия в склад за фойерверки в Тайланд

...
Експлозия е избухнала в склад за фойерверки в Южен Тайланд,
Коментари Харесай

Експлозия е избухнала в склад за фойерверки в Южен Тайланд, убивайки най-малко девет души и ранявайки повече от 100 други, съобщиха официални лица.

Взривът в град Сунгай Колок в южната провинция Наратхиват в събота се смята, че е причинен от заваряване по време на строителни работи по сградата, каза губернаторът на провинцията.

„Склад, съхраняващ петарди в Сунгай Колок, експлодира този следобед, последният брой е девет загинали и 115 ранени“, каза губернаторът на Наратхиват Санан Понгаксорн пред агенция AFP.

„Пожарът вече е овладян. Предварителното разследване предполага, че причината е техническа грешка по време на процеса на заваряване на стомана, тъй като сградата е в процес на изграждане.“

Отделът за връзки с обществеността на провинция Наратхиват съобщи, че най-малко 118 души са ранени и че жителите на повече от 200 домакинства са засегнати. В него се казва, че служителите смятат, че все още има няколко души, блокирани под отломките. Експлозията е причинила щети в радиус от около 500 метра (1640 фута), се казва в съобщението.

Видеоклипове, публикувани в социалните медии от мястото, показват огромен стълб дим над района и много повредени конструкции, коли и мотоциклети, както и улици, покрити с отломки. Много от къщите и другите сгради изглежда са със срутени покриви и стени.

Обществената телевизия Thai PBS каза, че около 500 къщи са били повредени от експлозията в граничния град на границата с Малайзия.

Свидетелят Сексан Таесен, който живее на 100 метра (328 фута) от склада, каза, че е имало „хаос“ след взрива.

„Играех си с телефона си в къщата, след което внезапно чух силен, гръмотевичен шум и цялата ми къща се разтресе“, каза Сексан пред AFP.

„Тогава видях, че покривът ми е широко отворен. Погледнах навън и видях къщи да се рушат и хора да лежат на земята навсякъде. Беше хаос.“

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР