Експлозии се чуха в украинската столица рано в сряда сутринта,

...
Експлозии се чуха в украинската столица рано в сряда сутринта,
Коментари Харесай

Експлозии в центъра на Киев. Украйна свали 13 ирански дрона

Експлозии се чуха в украинската столица рано в сряда сутринта, оповестява BBC.

Кметът на града Виталий Кличко съобщи, че гърмежи са раздрусали централния Шевченковски регион. Той уточни още, че противовъздушната защита е свалила 13 от създадените в Иран безпилотни летателни апарати „ Шахед “

Репортерите на BBC са чули мощни детонации малко откакто е прозвучала сирената за въздушна паника. От октомври насам Русия неколкократно нападна украинската енергийна инфраструктура с ракети и безпилотни самолети.

Военната администрация на града заяви, че “отломки от дрон “ са блъснали две административни здания в центъра на града. Все още няма данни за потърпевши.

Новинарската организация Nexta разгласява видео, снимано наоколо до мястото, където са нанесени вредите.

A fragment from a drone damaged 2 administrative buildings in Shevchenko district of Kyiv.
— NEXTA (@nexta_tv)
По-рано Украйна упрекна Иран, че доставя на Русия дронове " камикадзе ", употребявани при смъртоносните офанзиви от 17 октомври. Техеран в началото отхвърли това, само че по-късно си призна за доставките на безпилотните, почнали " доста месеци " преди войната.

Ръководителят на Киевска област Олексий Кулеба съобщи, че Русия продължава своя " енергиен гнет " против Украйна на фона на новите офанзиви. По думите му множеството от дроновете, употребявани за нападението в сряда сутринта, са били свалени от украинските сили за противовъздушна защита.

„ Системата за противовъздушна защита работи. Сега е значимо да останем в укрития и на безвредни места. Русия продължава своя енергиен гнет против нашата страна. Но ние ставаме все по-силни с всеки минал ден “, добави Кулеба.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР