Експлозии разтърсиха през изминалата нощ украинските градове Киев, Херсон и

...
Експлозии разтърсиха през изминалата нощ украинските градове Киев, Херсон и
Коментари Харесай

`Експлозии разтърсиха миналата нощ Киев, Херсон и Одеса

Експлозии раздрусаха през миналата нощ украинските градове Киев, Херсон и Одеса. Има починали цивилни.

Ударите по Киев тази нощ са били с невиждана мощ, активност и многообразие. Според началника на военната администрация на украинската столица Серхий Попко нападението е осъществено от стратегически бомбардировачи от региона на Каспийско море. Москва твърди, че са атакувани украински военни цели благодарение на високоточни ракети. А Киев заяви, че противовъздушната защита е свалила 29 от общо 30 ракети. След следващата нощ на ракетен обстрел с минимум 18 цивилни жертви президентът Володимир Зеленски изиска от съдружниците още оръжия и ще повтори настояването си по време на срещата на върха на Г-7, която стартира на следващия ден в Хирошима.

В Бахмут шефът на съветската частна военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин насочи следващото обществено обвиняване към висшето военно управление на Русия. Този път – поради отстъплението на постоянната съветска войска, което е оставило фланговете на бойците му открити. Групата „ Вагнер “ твърди, че е превзела по-голямата част от опустошения град. Украйна обаче показва, че през последните дни нейните сили са отвоювали територия към Бахмут, като това не е част от плануваното от Киев по-широко контранастъпление. За Москва Бахмут е стъпка към завладяването на останалата част от Източен Донбас.

След договаряния в Киев с китайския специфичен делегат Ли Хуей Украйна за следващ път изключи отстъпването на територии като път към мира с Русия. Ли съобщи след срещите си с украинския президент Зеленски, че няма панацея за постигането на мир, само че че ще работи за постигането на „ политическо решение “.

Решение – въпреки и краткотрайно – бе открито за съглашението за експорт на украински храни през Черно море. В последния миг срокът на по този начин наречената „ зърнена договорка “ беше продължен с още два месеца. Украйна приветства удължаването на съглашението, само че предизвести Москва да престане да употребява проблемите с прехраната за „ изнудване “ на интернационалната общественост.

В отговор на обвиняванията Москва акцентира, че от 30 милиона тона товари единствено 2 % и половина са стигнали до гладуващите по света.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР