Експлозии отекнаха в центъра на Киев и накараха жителите на

...
Експлозии отекнаха в центъра на Киев и накараха жителите на
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Въздушна тревога и балистични ракети в центъра на Киев

Експлозии отекнаха в центъра на Киев и накараха жителите на града още веднъж да се насочат към убежищата. Това се случва часове след тежката съветска ракетна офанзива и нападенията с дронове против украинската столица, съобщи Ройтерс.

Свидетели на място от екипа на Ройтерс описват, че огромна част от жителите са се насочили към метростанциите, а небето над Киев било изпълнено с облаци от гърмежите и следи от пушек.

Очаква се нов пакет наказания и от Европейския съюз

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че в централните региони на столицата е имало гърмежи и че на място са изпратени служби за незабавна помощ. Той прикани всички поданици да останат в убежищата.

„ Службите за незабавна помощ са се отзовали на повикване наоколо до центъра на Киев. Атаката против столицата продължава. Не напускайте убежищата “, написа той в Телеграм.

Съобщава се за паднали парчета от дронове

Нападението бе осъществено часове, откакто в ранните часове на днешния ден Русия изстреля десетки ракети и употребява редица безпилотни летателни апарати, с цел да порази цели в цялата страна.

Руските сили са употребявали балистични ракети при нападението си против Киев, оповестиха украинските военновъздушни сили. Има възможност да са били употребявани и ракети С-300 и С-400, обявиха краинските управляващи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР