Експлозии и стрелба край няколко болници в северната част на

...
Експлозии и стрелба край няколко болници в северната част на
Коментари Харесай

Експлозии и стрелба край няколко болници в северната част на Газа

Експлозии и пукотевица край няколко лечебни заведения в северната част на Ивицата Газа. Съобщава се, че танкове са разкрили огън до детската болница " Ал Рантиси ", в която има блокирани цивилни.

Израел удостовери, че негови елементи работят в региона на Ал Шифа - най-голямата болница в град Газа. Според палестинската страна през днешния ден там при израелски удар има 13 жертви, ранените са десетки.

Израелската войска неведнъж упреква Хамас, че употребява за бойни дейности мрежата от тунели под Ал-Шифа, палестинската формация отхвърля.

Израел съобщи, че ще ликвидира бойците на Хамас, които стрелят от болничните заведения в Газа и прикани палестинската формация да се изтегли от медицинските центрове.

По данни на Хамас от началото на спора убитите в Газа са към този момент над 11 хиляди, измежду които над 4 500 деца.

Израел ревизира броя на жертвите си от 7 октомври от 1400 на 1200. Евакуацията на чужденци и тежко ранени палестинци в Египет през днешния ден беше прекъсната.

Според палестински и египетски източници решението е поради проблеми при превозването на ранените до пункта Рафа от вътрешността на Газа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР