Експертна група на Световната здравна организация препоръча днес да се

...
Експертна група на Световната здравна организация препоръча днес да се
Коментари Харесай

СЗО препоръчва подсилваща доза ваксина за хора с отслабен имунитет

Експертна група на Световната здравна организация предложи през днешния ден да се слага подсилваща доза ваксина против COVID-19 от всички приети от препарати на хора с " умерено или мощно отслабен имунитет ".

Експертите прецизират, че в тази ситуация не става въпрос за препоръчване на трета доза ваксина за цялото население, за която организацията продължава да предлага мораториум до края на годината, с цел да има задоволително дози, които да могат да бъдат дадени на страни, където равнищата на имунизация остават към момента прекомерно ниски, предава.
 Сравнение: Италия се оправи със здравната коронакриза, а България затъва (ГРАФИКИ) Сравнение: Италия се оправи със здравната коронакриза, а България затъва (ГРАФИКИ)
Италия към този момент е ваксинирала напълно против ковид 80% от популацията си над 12-годишна възраст, съобщи Reuters. Това значи, че 43...

" Препоръката, която даваме в този момент е хората с отслабен имунитет да получат подсилваща доза ", сподели доктор Кейт О`Брайън, директорка на отдела за имунизации на СЗО. " Поставянето на тази трета доза би трябвало да е с период от един до три месеца след втората ", изясни доктор О`Брайън.

СЗО е одобрила за приложимост две иРНК ваксини - на " Модерна " и " Пфайзер/Бионтех ", две китайски ваксини - на " Синофарм " и " Синовак ", както и имунизациите на " Джонсън и Джонсън " и на " АстраЗенека ", отбелязва
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР