Експертите по информационна безопасност на Symantec Corp. разкриха сложна хакерска

...
Експертите по информационна безопасност на Symantec Corp. разкриха сложна хакерска
Коментари Харесай

Symantec: Китайски хакери са нарушили работата на отбранителните сателити на САЩ

Експертите по осведомителна сигурност на Symantec Corp. разкриха комплицирана хакерска акция, стартирана от компютърни системи на територията на Китай.
Хакерите са проникнали в компютрите, ръководещи телекомуникационните спътници, спътниците на защитата на американските военни и някои информационни спътници на югозападна Азия.

Symantec не оповестява, какви данни са били прихванати от китайските експерти. В случая това не е толкоз значимо. Твърде обезпокоително е, че хакерите са съумели да обхванат в компютрите, ръководещи военни спътници . Предполага се, че тяхната отбрана би трябвало да е на доста високо равнище. Поемането на контрола на тези компютърни системи дава опция за смяна на орбиталните позиции на спътниците и най-малкото, нарушение на връзките. Това може да окаже прекомерно отрицателно въздействие на редица военни и цивилен обекти.

Symantec съобщи, че цялостният доклад по случая ще разгласява по-късно. Първата информация бе обявена за Reuters. Към сегашен ден компютрите са изчистени от болестта и сигурността е възобновена.

Информацията за пробива към този момент е дадена на ФБР и на Департамента за вътрешна сигурност на Съединени американски щати, както и на службите и отбранителните структури на засегнатите азиатски страни. Symantec смята, че офанзивата е осъществена от хакерската формация Thrip.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР