Експертите, които разследват катастрофата на товарния самолет в Северна Гърция

...
Експертите, които разследват катастрофата на товарния самолет в Северна Гърция
Коментари Харесай

След авиокатастрофата край Кавала: Няма опасни вещества, но има разпръснати боеприпаси

Експертите, които проверяват злополуката на товарния аероплан в Северна Гърция късно в събота, не са разкрили доказателства за рискови субстанции, оповестява в. „ Катимерини “, представен от Българска телеграфна агенция. Около мястото на случая обаче са разпръснати доста муниции, които самолетът е превозвал. Намерени са телата на всичките осем членове на екипажа, които са украински жители.

Товарният аероплан Ан-12 на украинския транспортьор „ Меридиан “ е изхвърчал от сръбския град Ниш в събота вечерта. Самолетът се разруши малко преди 23:00 ч. в равнища сред две гръцки села на към 40 км западно от интернационалното летище на град Кавала. Всичките осем членове на екипажа са починали при злополуката.

Минути преди рухването водачът е съобщил на авиодиспечерите, че има проблем с единия мотор и би трябвало да извърши спешно кацане. Той е бил ориентиран към летище Кавала, само че по този начин и не е стигнал до там.

Фюзелажът на четиримоторния турбовитлов аероплан от руската ера се е влачил по земята в продължение на 170 метра (близо 190 ярда), преди да се разпадне. Местните поданици оповестяват, че са видели огнено кълбо и два часа след злополуката са чували детонации. Кадри от дрон демонстрират, че от самолета са останали единствено дребни фрагменти.

Сръбският министър на защитата Небойша Стефанович съобщи на конференция в неделя, че самолетът е превозвал 11,5 тона муниции за минохвъргачки сръбско произвеждане за Бангладеш, който е бил купувачът. Самолетът е изхвърчал от град Ниш и е трябвало
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР