Експерти твърдят, че най-вероятно Ким е изправен пред най-трудния си

...
Експерти твърдят, че най-вероятно Ким е изправен пред най-трудния си
Коментари Харесай

Ситуацията в Северна Корея „никога не е била толкова тежка“

Експерти настояват, че най-вероятно Ким е изправен пред най-трудния си миг за близо десетгодишното си ръководство. Локдаунът там е предизвикателство за стопанската система, която е в допълнение усложнена от десетилетия несполучливо боравене с държавния бюджет и тежките наказания, наложени от Съединени американски щати поради нуклеарната стратегия на Пхенян, съобщи Асошиейтед прес.

Официалната централна новинарска организация на Северна Корея (КЦТА) съобщи, че Ким е направил мненията по време на встъпителна тирада на среща на секретари от локалните комитети на ръководещата Корейска трудова партия (КТП) във вторник.

„ Подобряването на виталния стандарт на хората... даже в най-лошата обстановка, в която би трябвало да преодоляваме многочислени провокации, зависи от ролята, която ще изиграят локалните комитети, организациите на елементарните членове на партията “, съобщи Ким.

Междувременно стана ясно, че Северна Корея е уведомила Световната здравна организация, че до 1 април са били взети малко над 23 хиляди проби за ковид, само че не е бил регистриран нито един случай на заразяване. Наблюдатели обаче показаха подозрения, защото по думите им здравната система на страната като цяло не е надеждна, изтъквайки и пропускливата граница с Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР