Експерти създават списък на едни от най-опасните диети, които са

...
Експерти създават списък на едни от най-опасните диети, които са
Коментари Харесай

4 наистина опасни диети

Експерти основават лист на едни от най-опасните диети, които са били на мода през последните години. Сред тях е и онази, която ви кара да замените храната с въздух.

Друга от тези диети пък кара хората да не ядат на практика нищо през седмицата, с цел да могат безусловно да се удавят в алкохол през уикенда. Странно, нали? Четете нататък, с цел да научите кои са тези рискови трендове.

1. Въздушната диета

Нейните почитатели смятат, че не е нужно да употребяват храна или питиета, защото могат да оцелеят само на въздух и слънчева светлина. Сред тях е актрисата Мишел Пфайфър, която даже разкри, че е била част от същински фетиш към тази диета. Разбира се, свалянето на килограми е обезпечено за всеки, който се опита да " съществува " с тази диета, само че доста по-вероятно е да получите проблеми като обезводняване, недохранване и даже да застрашите живота си.

2. Био асортимент

При този хранителен режим задачата е деликатно да подберете храната, тъй че да измененията хормоналния баланс на организма си и да намалите мазнината в избрани елементи на тялото. Английският артист Бой Джордж твърди, че е измършавял точно с помощта на тази диета. Тя обаче разчита прекомерно доста на хранителни добавки и псевдонаука, примесени безусловно със зрънце здрав теоретичен разсъдък - това, че хормоните са свързани с метаболизма. 

3. Диета без глутен

Глутенът е протеинова примес, която се съдържа в храни, създадени от жито и сходни на него растения. Мнозина смятат, че елиминирането на глутена от хранителния режим може да докара до позитивни резултати в битката с непотребните килограми. Актрисата Гуинет Полтроу е след последователите на това виждане. Идеята сама по себе си не е неверна, само че не би трябвало да се абсолютизира - доста хора смятат, че могат безотговорно да употребяват артикули без глутен като бисквити, наденици и бира, които обаче в това време са цялостни с калории.

4. Алкорексия

Може би най-шантавата диета, която ви кара да се откажете съвсем напълно от калориите през седмицата, с цел да се отдадете на алкохолни оргии събота и неделя. Твърди се, че доста манекенки се придържат към нея, само че сериозните диетолози изцяло развенчават всяка концепция за диета, обвързвана с приема на извънредно малко калории. По този метод чисто и просто няма да доставяте на организма си нужните витамини, калории и естествени хранителни добавки. Освен че прибавя калории, алкохолът няма никаква позитивна хранителна стойност и хората, които постоянно употребяват огромни количества сигурно вредят на организма си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР