Експерти предупреждават, че милиони хора в Европа, Северна Америка и

...
Експерти предупреждават, че милиони хора в Европа, Северна Америка и
Коментари Харесай

Милиони ще умрат, ако светът не отговори на заплахата от супербактерии

Експерти предизвестяват, че милиони хора в Европа, Северна Америка и Австралия ще умрат от инфекции, породени от супербактерии, в случай че страните не стартират да обръщат повече внимание на опасността от такива бактерии и битката против тях, написа АПФ.

Супербактериите са тези, които са резистентни към множеството известни на човечеството медикаменти и антибиотици.

Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) предизвести, че са вероятни " пагубни последствия " за публичното опазване на здравето, в случай че не се усили главната болнична хигиена и се понижи ненужното потребление на антибиотици.

Резистентните към медикаменти бактерии към този момент взеха живота на повече от 33 000 души в Европа през 2015 година, сочат данни от ново изследване.

В собствен отчет специалистите от Организацията за икономическо сътрудничество и раз сигнализират, че жертвите могат да надминат 2.4 милиона души до 2050 година.
Според отчета разноските за лекуване на такива инфекции ще доближат приблизително 3.5 милиарда $ годишно, като това се отнася за всяка страна от трите континента.

Микеле Чекини, специалист по публично опазване на здравето към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, изяснява, че страните към този момент изразходват приблизително 10% от своите бюджети за опазване на здравето за лекуването на инфекции, породени от супербактерии.

" Резистентните към антибиотици бактерии ще излязат доста по-опасни от гриповете, от ХИВ и туберкулоза, в случай че страните не подхващат ограничения за оправянето с този проблем ", съобщи Чекини. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР