Експерти предлагат въвеждане на спирачка на цената на газа в

...
Експерти предлагат въвеждане на спирачка на цената на газа в
Коментари Харесай

Спирачка на цената на газа: Комисия в Германия предлага решение на два етапа

Експерти оферират въвеждане на спирачка на цената на газа в Германия. Тя ще се приложи на два стадия: за промишлеността – от януари 2023 г, а за частните консуматори, дребните и междинни компании – от началото на март. Федералното държавно управление ще разиска в къси периоди предложенията на експертите и ще вземе решение. 

Германия желае да облекчи сметките за газ на потребителите и бизнеса. Комисия от специалисти предлага на държавното управление двуетапно решение.

Спирачката на цената на газа ще се ползва за промишлеността от януари 2023 година За 70 % от потреблението си през 2021 фирмите ще би трябвало да заплащат закрепена цена от 7 евроцента за киловатчас. Текущите пазарни цени ще се ползват за всичко отвън тази стойност.

За семействата, дребните и междинни компании спирачката на цените на газа и топлоенергията би трябвало да влезе при започване на март 2023 г и да важи най-малко до края на април 2024 г.За тях цените за 80% от потреблението им за миналата година са лимитирани до 12 евроцента за киловатчас. За клиентите на топлофикациите – до 9.5 евроцента за киловатчас.

Като мост до въвеждането на закрепените цени потребителите ще получат и еднократна помощ в размер на сметката им за септември.

 
Трябва да спестим към 20% сила в Германия, с цел да избегнем усложнения в снабдяването и дефицит на газ през зимата. В това отношение предлагането съчетава по добър метод задачата да се облекчат хората със сметките, от една страна, и да пестят повече, от друга.
Вероника Грим – икономист

Спирачката на цената на газа е част от енергийния щит за 200 милиарда евро, посредством който Германия желае да отбрани семействата и стопанската система. Федералното държавно управление ще разиска в къси периоди предложенията на експертната комисия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР